Nakon SAD i Južne Koreje Bixbiy stigao u Srbiju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nakon SAD i Južne Koreje Bixbiy stigao u Srbiju

Trenutno dostupna na američkom engleskom i korejskom jeziku, ova opcija pomaže korisnicima da iskoriste pun potencijal povezanih uređaja.

  Izvor: Promo/Samsung

Kompanija Samsung Electronics najavila je da je opcija za glasovno upravljanje Bixby, nakon Južne Koreje i Sjedinjenih Američkih Država, dostupna u više od 200 zemalja i teritorija širom sveta, uključujući i Srbiju. Uz ovaj inteligentni interfejs, milioni potrošača moći će da iskoriste pametniji način interakcije sa svojim telefonima i da svoje zadatke obave brže i lakše.

Trenutno dostupan na američkom engleskom i korejskom jeziku, Bixby donosi unapređenu produktivnost pametnih telefona i bolju personalizaciju kroz interfejs sa brzim komandama - Quick Commands. Ova opcija omogućava korisniku da lako kreira sopstvenu glasovnu komandu i da je koristi umesto jedne sekvence ili većeg broja komandi. Na primer, može kreirati komandu “Laku noć” koja je prečica za “uključi program rada bez ometanja, podesi alarm za 6 ujutru i uključi filter za plavu svetlost”.

Samsung Galaxy S8 i S8+ konačno progovorili!

Bixby, takođe razume način na koji korisnik zapravo govori, postavlja pitanja i zahteve. Na primer, ako potrošač snimi fotografiju i onda kaže Bixby “Pošalji mami sliku koju sam upravo snimio”, Bixby razume komande koje podrazumevaju korišćenje više aplikacija i znaće na koju se sliku misli, te će je poslati traženoj osobi putem poruke. Ovo razumevanje prirodnog ljudskog jezika olakšava interakciju sa telefonom i čini je intuitivnijom. Svojom tehnologijom dubokog učenja na bazi iteracija, Bixby će s vremenom sve bolje razumeti i upoznavati lične preferencije korisnika i načine govora.

Bixby je jedinstven po tome što je to inteligentni interfejs, a ne samostalna aplikacija. Kada aplikacija postane sposobna da komunicira sa Bixby-jem, Bixby će podržati skoro svaki zadatak koji ta aplikacija može da izvede i to na osnovu glasovnih komandi, komandi dodirom ili tekstualnih komandi. Bixby-jeva duboka integracija, takođe je ugrađena u podešavanja pametnog telefona, tako da opcije telefona mogu biti izmenjene, na primer, da se podesi vreme za gašenje ekrana kada je telefon neaktivan ili prikazivanje svih notifikacija, a da pritom korisnik ne prekine to što trenutno radi.

Samsung namerava da nastavi sa proširivanjem glasovnih sposobnosti Bixby opcije na dodatne zemlje, jezike, uređaje, funkcije i aplikacije drugih proizvođača. Daljim unapređenjem iskustva korišćenja mobilnih uređaja i ponude rešenja, sve više korisnika moći će da ostvari bolju interakciju sa svojim uređajem i da upravlja svojim aplikacijama i servisima jednostavnije i instinktivnije.

Korisnici Galaxy S8 i S8+ od 22. avgusta mogu da uključe Bixby-jeve glasovne mogućnosti, pritiskom na dugme Bixby kako bi pokrenuli instalaciju. Bixby se aktivira pritiskom na dugme predviđenim za to, na telefonima Galaxy S8 i Galaxy S8+, ili jednostavnim izgovorom “Hi, Bixby” (Zdravo, Bixby).

Šta se sve može uraditi tokom dana uz Bixby pomoć može se naći na Bixby linku.

Samsung Galaxy S8: Bixby
Izvor: Samsung Mobile.

Glasovne komande prepoznaju engleski (američki) i korejski jezik. Neće biti prepoznati svi naglasci, dijalekti i izrazi. Dostupnost servisa može da varira u zavisnosti od države i mobilnog operatera. Razumevanje prirodnog ljudskog jezika omogućava Bixbyju da kontinuirano unapređuje svoje sposobnosti za interpretaciju regionalnih dijalekata. Međutim, kako Bixby brže uči komande koje se češće koriste, biće mu potrebno više vremena da u potpunosti razume regionalne dijalekte koji se ređe koriste.

Bixby je trenutno dostupan na odabranim uređajima, uključujući Galaxy S8 i S8+.

Dostupnost servisa i partnera - trećih strana variraju od države do države.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi