Amerikanci "proteruju" ruski antivirus | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanci "proteruju" ruski antivirus

Navodno, najveća ruska antivirus kompanija ne bi trebalo da štiti poverljive američke podatke…

  Izvor: Promo/Kaspersky Lab

Ako je verovati izveštajima koji su stigli do Engadget sajta, FBI požuruje vladin, nevladin i privatan sektor širom SAD da odustane od saradnje sa antivirus firmom Kaspersky Lab, koja je jedan od najpopularnijih kompanija za zaštitu od sajber napada u SAD.

Hakeri u vašoj kuhinji, dnevnoj, spavaćoj sobi...

Navodno, FBI je saopštio svima sa kojima je imao sastanke, kojih će ovih dana biti još, da bi trebalo da se reše ruskog antivirus softvera, jer mu se ne može verovati i ne bi trebalo da ruska kompanija štiti američke podatke.

Kompanija Kaspersky Lab je već reagovala, negirajući bilo kakvu špijunsku ulogu, a direktor kompanije Kaspersky Lab, Eugen Kaspersky je čak ponudio izvorni kod softvera na uvid, kako bi dokazao da ta kompanija ne radi ništa za šta je FBI opužuje.

SAD ne žele ni Huawei, jer ih Kinezi "špijuniraju"

FBI je svoj uticaj na energetski i IT sektor pojačao, zajedno sa zahtevom da se „otkači“ Kaspersky Lab, odmah nakon sajber napada na Ukrajinu od pre nekoliko nedelja (Wanna Cry), zbog navodne (i nikad dokazane) „duboke povezanosti Kaspersky Lab kompanije sa ruskim obaveštajnim službama“. Nažalost po FBI, reakcije na njihove pritiske i zahtev bili su mešoviti - firme iz energetskog sektora voljnije su da promene kompaniju koja ih štiti od sajber udara, dok sa IT kompanijama to ide znatno teže, objavio je CyberScoop sajt.

Nova inicijativa FBI-ja otpočeta je nakon što je u junu iz senata naloženo Ministarstvu odbrane SAD da prekine kontakte sa Kaspersky Lab kompanijom, i nakon istog zahteva u julu, koji je poslate većini vladinih agencija, od kojih je traženo da predaju svu dokumentaciju o softveru koji koriste za sajber zaštitu.

Zemlja 2050: Pogledajte već sad! (FOTO)

Kaspersky Lab kompanija nekoliko puta je ponovila iz centrale ili preko svoje kompanije u SAD da „kompanija i njeni direktori nemaju nikakve nedozvoljene veze sa bilo kojom vladom na svetu“.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA