Novi Firefox je budućnost internet pregledača? | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi Firefox je budućnost internet pregledača?

Otkrivamo vam nove „slojeve“ Firefox internet pregledača, koji želi da povrati poverenje korisnika.

  Izvor: Marko Čavić, MONDO portal, Powered by Samsung Galaxy Note 3!
Firefox Nightly BETA internet browser donload i opis novih Firefox Nightly opcija, Firefox, Firefox Nightly, Firefox 57, Firefox v57
Izvor: CNet.

Mozilla je napravila veliki uspeh s Firefox pregledačem interneta, ali je, nekako, tokom vremena uticaj ovog programa za pregledanje interneta oslabio, a nazirali su se i finansijski problemi pomenute kompanije. Ipak, razvoj Firefox-a nikad nije prestao i pred nama je nova, moderna i osvežena verzija popularnog internet pregledača, koji je i dalje u pet najčešće korišćenih širom sveta.

Koristite blokiranje reklama? Treba ovo da znate

Ekipa CNet sajta napravila je dobar video prilog u kojem je otkrila nove opcije i one koje su sređene u poslednjoj verziji, koja će biti dostupna korisnicima za preuzimanje od novembra ove godine. Ipak, ukoliko želite već sad i sami da pružite šansu na raspolaganju vam je Firefox Nightly, koji možete preuzeti i isprobati već danas (nije potpuno stabilna niti završena verzija).

Predstavljamo vam Firefox v57.0a1. Evo šta će nova verzija doneti:

- Mozila predstavlja PHOTON, potpuno novo korisničko okruženje, koje je, kao što imate priliku da -vidite u videu zaista potpuno promenjeno. Novi UI je ujednačen, upeglaniji, celine su mu povezanije, a primenjen je i omiljeni „flat“ dizajn stranice. Kartice koje nisu aktivne sad su zatamnjene, odnosno crne boje (osnovni prikaz koji može da se promeni).

- Dodate su nove prečice u polje pretrage, s desne strane. To su Close Reader View za lakše čitanje teksta i pregledanje slika, bez suvišnih elemenata sa stranice, Page Actions koje sadrži opcije za rad sa prikazom i podešavanjem trenutne strane, Bookmark This Page i integrisan Pocket. Dok su poslednja dva dugmeta već poznata od ranije, Page Actions je potpuno novo i omogućava otvaranje padajućeg menija klikom na njega. U okviru novog dugmeta nalaze se opcije za kopiranje linka strane, za deljenje ili slanje mejlom.

- Makazice omogućavaju pravljenje snimka stranice, koji može usput i da se obradi na brzinu. Scissors dugme je stavljeno skroz gore, u desni ugao i klikom na dugme omogućeno je isecanje dela stranice, obuhvatanje željenog polja ili klik na objekat, koji će biti isečen automatski. Nakon seckanja omogućeno je snimanje i deljenje na društvene mreže.

- Novi tabovi sadrže preporučene stranice, koje za svakog od korisnika bira Pocket sistem. Takođe, omogućen je prijem predloga za stranice koje biste mogli da posetite kasnije ili objave sa Twitter, Facebook i drugih mreža. Odeljak Bookmarks se, takođe, sinhronizuje sa Pocket sistemom.

- Pozadinsko peglanje algoritama i mogućnosti Firefox pregledača, koje će ga učiniti laganijim za pokretanje i rad, stabilnijim i manje zahtevnim u smislu resursa.

Ova BETA verzija dostupna je za testiranje svima, Mac i PC korisnicima, ali nema naznaka da će sve opcije koje sadrži ili ne sadrži zaista i biti u konačnoj verziji. Moguće je da se svaka od alatki dodatno promeni ili poboljša do novembra meseca, do kada će se pojaviti i nove test verzije Firefox v57 internet pregledača.

Ako isprobate ovu Firefox Nightly verziju - javite nam svoje utiske!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi