Viber promenio ime (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Viber promenio ime (FOTO)

I dalje je to stari, dobri Viber, ali je ime dopunjeno. Evo o čemu se radi.

  Izvor: Promo/Rakuten Viber

Nekada Viber (ili Vajber - evo kako se kaže), a danas Rakuten Viber. Da. Nije neka naročita promena, ali Viber se sve češće naziva Rakuten Viber.

Ova promena zapala nam je za oko u zvaničnom saopštenju o novoj opciji koja omogućava da promenite Viber broj, a zadržite sve prethodne podatke (kredit, slike tj. nalepnice, četove, poruke…). Takođe, na Viber sajtu sad stoji Rakuten Viber, ne kao nekad samo Viber.

Promena je uvedena i na svim promo materijalima, koji se nalaze na društvenim mrežama aplikacije, pa se slike i saveti potpisuju sa Rakuten Viber. Viber se sve ređe koristi i na blogu aplikacije, u kojoj se sve češće piše, pogađate - Rakuten ViberRakuten Viber je već odavno i na javnim čet nalozima širom sveta, pa je i srpski Public Chat potpisan sa Rakuten Viber. Uglavnom, Rakuten Viber pojavljuje se smelije u javnosti, nego ranije Viber.

Aplikacije za iOS i Android i dalje se zovu Viber Messenger. Aplikacija za Windows 10 Mobile je i dalje samo Viber (aplikacija za Windows 10, takođe).

Ova promena je verovatno napravljena da bi se Viber aplikacija uvela u Rakuten „porodicu“, u kojoj svaki servis te kompanije ima Rakuten ispred imena - Rakuten Travel, Rakuten TV, Rakuten Kobo, Rakuten Viki, Rakuten ovo, Rakuten ono

OK, šta je uopšte Rakuten

Rakuten je internet servis kompanija osnovana 1997. godine i sedište joj je u glavnom gradu Japana. Ima 14.000 zaposlenih, raspoređenih u Evropi, Aziji i Australiji (Okeaniji) i bavi se razvojem i plasiranjem servisa za krajnje korisnike, biznis korisnike i kompanije, s naglaskom na e-trgovini, finansijama i digitalnom sadržaju. Rakuten je kupio Viber aplikaciju tokom 2014. godine za 900 miliona dolara.

Iako je ime „nadograđeno“ neke značajnije promene neće biti, verovatno, samo ćete se navići da Viber nije više samo Viber, nego Rakuten Viber. I to je to. Za sada…

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi