Šta mislite o veštačkoj inteligenciji? | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta mislite o veštačkoj inteligenciji?

Kako gledate na razvoj veštačke inteligencije i da li opravdavate sve veću upotrebu koja dobija AI?

  Izvor: Promo/Huawei

Verovatno ste čuli za pojmove kakvi su Big Data, Mašinsko učenje, AI tj. veštačka inteligencija i verovatno znate da se neka od kombinacija tih „tehnologija“, ali i mnogih drugih, sličnih, danas koristi sve više. Jedan od primera je, recimo, pametni digitalni pomoćnik u mobilnom telefonu - Siri, Cortana, Google Now ili Google Assisstant… Amazon Alexa je, recimo, izuzetno popularan pomoćnik širom SAD i Zapadne Evrope, jer je u stanju da korisniku ponudi mnogo toga - pronađe ono što traži, preporuči nešto novo, komunicira s korisnikom, zakaže sastanak, pošalje mejl, itd.

Razvoj veštačke inteligencije danas je već na takvom nivou da pričamo o ratnim projektilima koji samostalno misle, o kompjuterima koji pobeđuju najbolje svetske igrače u šahu ili GO igri, ali i o robotima koji „osećaju“, koriste se kao kućni ljubimci ili su nam na usluzi kao negovatelji ili jednostavno - prijatelji.

O veštačkoj inteligenciji pisaćemo tokom avgusta mnogo više, a veliki tekst o AI-ju možete da očekujete već početkom septembra, kad ćemo na IFA sajmu u Berlinu prisustvovati „Keynote“ prezentaciji na ovu temu, koju će održati Ričard Ju, generalni direktor kompanije Huawei, koja sprema prvi inteligentni telefon.

Tokom avgusta ćemo se više puta osvrnuti na veštačku inteligenciju kroz tekstove o tome na koji način je sve danas koristimo, a verujemo da će svima biti zanimljivo da daju svoj komentar na ovu temu. Zato i očekujemo vaše mišljenje o ovome u našim komentarima i na našim društvenim mrežama - pokrenimo „Za“ i „Protiv“ veštačke inteligencije i zagrejmo ionako vreo mesec pred nama!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Šta mislite o veštačkoj inteligenciji?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi