Google, čemu ova YouTube promena?! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google, čemu ova YouTube promena?!

Tražili ste - gledajte! Ili niste? Mi nismo…

  Izvor: MONDO Portal/Marko Čavić

Zamislite situaciju: U Google Search tražite novu, tek objavljenu pesmu omiljenog benda, stisnete "Enter" i evo je, dobijate YouTube link - ali YouTube ne čeka da kliknete „Play“ dugme, videose sam od sebe pustio i snimak je već krenuo…

E, pa, nema potrebe da zamišljate, to je realnost!

Za određeni broj korisnika Google je u rezultate pretrage, koji uključuju YouTube pogotke, aktivirao „Autoplay“ video opciju, što znači da će se video snimci u desnom delu ekrana pokretati sami od sebe odmah nakon izbacivanja rezultata pretrage za zadati pojam. Zvuk će biti utišan, ali će video biti pušten sam od sebe.

Ovu opciju niko nije tražio, rekli bismo, i biće zanimljivo videti kako će korisnici reagovati na novu nepotrebnu stvar, koja bi mogla da dovede do povećanje potrošnje podataka na mobilnim uređajima kod korisnika koji nemaju „flat“ tarife.

 ..., a sad je ovako!
..., a sad je ovako!
Izvor: MONDO Portal/Marko Čavić

Iako je Google potvrdio da je ovo samo funkcija s kojom se eksperimentiše i nema informacija da li će i kad postati realnost za sve korisnike, zabrinjavajuće je to što se kompanija odlučila na ovaj korak. Moguće je da u trci sa Facebook videom Google želi da uzme svaki klik, pa bi „Autoplay“ opcija mogla da donese baš to - povećan broj otvorenih tj. pokrenutih video zapisa. Treba li da vas podsećamo da je Facebook pre nekog vremena već uveo istu opciju?

Srećom, Facebook automatsko puštanje videa je moguće isključiti, nadamo se da će tako biti i sa Google opcijom, kad jednom i ako stigne do svih nas!

Kako se vama sviđa ova opcija Google pretrage?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi