10 najgorih mesta na internetu (VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

10 najgorih mesta na internetu (VIDEO)

Iznenadiće vas već 10. mesto, ali i sve što saznate o najgorim mestima na internetu!

 Izvor: Promo/MONDO portal.

Na internetu, kao i u životu, postoje dobre i loše stvari. Uvek je pitanje koliko duboko ste voljni da zađete i šta zapravo tražite, jer - ko traži taj i nađe!

Ovo je 10 najgorih mesta na internetu…

10. Gejming sajtovi

Prvo, pa odmah iznenađenje! Ali nemojte biti iznenađeni, jer čak 6.5 odsto svih virusa i malvera na svetu potiče sa ili se širilo preko gejming sajtova.

9. Twitter

Mikro-blog i jedan od najpopularnijih društvenih sajtova je istovremeno i jedan od omiljenih, koji sajber kriminalci koriste za krađu poverljivih informacija, lozinki i bankovnih podataka. Hakeri Twitter naloge i njegove ranjivosti koriste kako bi došli do drugih naloga korisnika.

Ovo je najnoviji primer jednog od omiljenih IT "tastera":

8. Sajtovi sa lažnim vestima

To što sajtovi na kojima se lažne vesti plasiraju postoje nije toliko veliki problem, koliko što je njihov uticaj i moć nad sajtovima koji imaju proverene vesti sve veći. Uticaj sajtova sa lažnim vestima možda je odigrao ključnu ulogu u izboru Donalda Trampa za američkog predsednika, ali to je samo deo mreže obmana, koje ovi sajtovi pletu, a koja je sve opasnija…

7. Torent sajtovi

Iako ih koriste milioni ljudi, ovi sajtovi su „rasadnik“ malvera i udica za naivne korisnike koji ne proveravaju ono šta skidaju, posebno kad su u pitanju fajlovi. Torent sajtove u Srbiji koristi, prema našoj anketi, više od 90 odsto korisnika!

6. Sajtovi o zdravlju

Nemojte tražiti bilo kakve savete na sajtovima koje se paušalno bave zdravljem. Dijagnozu, tretman i pregled trebalo bi da uvek obavi stručno lice - lekar - a ne tamo neka grupa na forumu ili slično… Da se informišete na brzinu - da, ali da ih svatite ozbiljnije od toga - ne.

5. Opasni rezultati pretrage

Ovde ste prepušteni sami sebi, jer neki razultati pretrage su opasniji od drugih. Recimo, ako tražite ScreenSvaer ili Kameron Dijaz u velikoj ste mogućnosti da „zapatite“ kompjuterskineki virus ili malver. Rezultati svih poznatih sajtova za pretraživanje zaraženi su zlonamernim rezultatima pretrage i samo Google, recimo troši milione dolara godišnje za istraživanja iz ove oblasti i zbog rešenja kako da iskoreni ovu pojavu.

4. Porno sajtovi

Jednostavno - magnet su za korisnike, pa su samim tim i magnet za prevarante koji žele preko sumnjiviih, malverom zaraženih reklama da iskoriste tako visoku posećenost, posebno naive korisnike, kojih uvek ima.

3. ASK.fm

S obzirom na to da je sajt vrlo posećen među populacijom koja nije punoletna i za čije korišćenje nije potrebno upisati pravo ime i podatke, otvoren je za sajber nasilje i predatore, koje niko nije u stanju efektno da kontroliše. Ne postoji mogućnost da se nalog učini privatnim, takođe. Poznato je makar 10 slučajeva teškog sajber nasilja sprovedenog na ovom sajtu, a najmlađa žrtva imala je samo 12 godina.

10 jezivih sajtova koje krije internet...

2. Facebook

Nažalost, Facebook je još uvek nemoćan pred sajber nasiljem, maltretiranjem uživo ili zlostavljanja dece. Sve veća pretnja je Facebook Live, koji se koristi za emitovanje nasilja uživo, čak i samoubistava. Takođe, Facebook je sve češće alat za mamljenje dece i mladih u mrežu pedofilije i trgovine ljudima, koje niko ne može da zaustavi zbog velike brzine kojom Facebook raste!

1 Dark web

Sve ono najgore od interneta nalazi se na mračnom vebu i na samo nekoliko klikova je od vas ili vašeg deteta! O čemu se radi rekli smo vam OVDE i OVDE, a vi vodite računa da nikad ne dođete tamo ili neko vaš…

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

10 najopasnijih mesta na internetu
Izvor: Alltime10s

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi