Nokia za MONDO: Evo šta se menja! (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nokia za MONDO: Evo šta se menja! (FOTO)

MONDO MobIT kontaktirao je HMD Global kompaniju, koja je sad dom Nokia telefona, iz koje su nam odgovorili šta se menja u poslovnoj politici nakon odlaska dosadašnjeg direktora Arta Numele.

 Izvor: Nokia/HMD/ScreenShot/MONDO portal

Dosadašnji direktor HMD Global kompanije, Arto Numela, napustio je kompaniju i Nokia brend, nakon što je bio u Nokia timu od 1994. godine, uključujući i Microsoft razdoblje. Ovu priliku iskoristili smo da saznamo šta to znači za povratak Nokia telefona i zašto je Numela otišao.

MONDO: Zašto je došlo do odlaska dosadašnjeg direktora?

HMD Global: „Razlozi su lične prirode, i za gospodina Nummelu i za kompaniju“.

MONDO: Koliko će ova promena na čelu kompanije uticati na postojeće i eventualno buduće planove u vezi sa Nokia telefonima?

HMD Global: „Neće uopšte. Poslovanje kompanije je odlično počelo i mi smo veoma zadovoljni napretkom, koji naša kompanija ostvaruje“.

Dakle, razloga za brigu nema i Nokia telefoni će stići po utvrđenom planu, što nam je drago da čujemo i nadamo se da će uskoro svi postojeći modeli (Nokia 3, Nokia 5 i Nokia 6) biti i zvanično prezentovani u Srbiji, kao i da ćemo uskoro u našoj zemlji videti i Nokia 8 ili Nokia 9 „flagship“ model.

U svakom slučaju IFA 2017 sajam je pred nama, a tamo ćemo sigurno videti modele na kojima je Nokia dosad radila. Ostanite uz nas!

_______________ ORIGINALNA VEST _______________

Kompanija HMD Global (Nokia) 19. jula globalno je distribuirala zvaničnu izjavu svojim partnerima u kojoj stoji da Arto Numela više neće biti na poziciji izvršnog direktora (CEO) ove kompanije. Dogovor o Numelinom odlasku iz kompanije zajednički su doneli odbor direktora kompanije HMD Global i Arto Numela.

Komentarišući izmene na vrhu kompanije, Sem Čin (Sam Chin) predsednik Odbora kompanije HMD Global Oy je rekao: “Arto Numela je imao važnu ulogu u pokretanju aktivnosti kompanije HMD Global, izgradnji tima i predstavljanju prvih proizvoda. U ime Odbora zahvaljujem se Artou na njegovom doprinosu kompaniji i želim mu puno uspeha u budućem radu”.

Nokia, ZEISS, Carl Zeiss, Kamera, HMD, Nokia HMD Izvor: Promo/Nokia HMD

Ulogu vršioca dužnosti direktora preuzeo je predsednik kompanije, Florian Siče (Florian Seiche). Florian je predsednik kompanije HMD Global, od samog  osnivanja, učestvujući u njenom vođenju.

Za korisnike ova promena verovatno u ovom trenutku na znači mnogo, ali bi novi direktor, zajedno sa svojim timom (sadašnjim ili nekim budućim), mogao da donese neke drugačije odluke u odnosu na dosadašnju praksu koje su HMD Global i/ili Nokia imali.

Numela je bio deo Nokia tima još od 1994. godine, a radio je i kao deo Microsoft Mobile ekipe u Aziji, na Bliskom Istoku i Africi.

MONDO MobIT je kontaktirao HMD Global službu za medije i očekujemo odgovore na naša pitanja, koje ćemo objaviti nakon što nam stignu. Budite uz nas!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi