Android i Google će biti debelo kažnjeni u Evropi? | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Android i Google će biti debelo kažnjeni u Evropi?

Prema izvorima agencije Rojters kompanija Google će uskoro biti „pozvana“ da plati još jednu ogromnu kaznu. Ovog puta zbog Android operativnog sistema.

 Izvor: MONDO portal

Nakon što je evropsko regulatorno telo naložilo kompaniji Google da mora da plati skoro tri milijarde dolara kaznu zbog nameštanja rezultata pretrage, ista kompanija uskoro bi mogla biti predmet nove kazne - zbog Android operativnog sistema. Prognoze agencije Rojters tj. njenog izvora nisu optimistične i navodi da je kazna izvesna i da će biti veća nego zbog nameštanja rezultate pretrage.

Saznajte šta Google zna o vama i šta volite

Ovog puta Google bi mogao da plati rekordnu kaznu zbog iskorišćavanja dominantnog položaja na području mobilnih operativnih sistema i primoravanja kompanija koje proizvode telefone da u svoje telefone ugrađuju Google servise, aplikacije i druge stvari, kako bi besplatno dobile Android OS na korišćenje i upotrebu. Proizvođači telefona su ti koji su podneli tužbu pred Evropskim sudom odgovornim za poslovanje i antimonopolske slučajeve, a posebno su istakli to što moraju da ubace Google Chrome i Google Search u svoje uređaje, kako bi imali potpun pristup Play Store uslugama.

Ako koristite Google - pročitajte!

Pored toga što bi sud mogao da zatraži rekordno plaćanje penala od kompanije Google, gotovo je izvesno da će, ako do izricanja kazne dođe, Google morati da razdvoji Android i svoje servise u svim telefonima koji se prodaju u EU regionu. Regulatorna tela i Evropska komisija trenutno razmatraju situaciju i odluka bi trebalo da bude doneta do kraja 2017. godine najkasnije.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi