Facebook vam daje besplatan net, uzeće sve drugo… | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook vam daje besplatan net, uzeće sve drugo…

Nova Facebook opcija omogućiće vam da lako i brzo nađete besplatan Wi-Fi, ali će vam uzeti dosta toga zauzvrat!

 Izvor: Promo/Facebook

Kako su preneli mnogi strani IT mediji, između ostalih PhoneArena i Venture Beat, Facebook aplikacija je dobila novu opciju, koja će u blizini korisnika tražiti dostupne otključane i/ili poznate već korišćene Wi-Fi mreže, na koje može da se nakači telefon ili korisnikov uređaj, kako bi se učitale Facebook novosti.

Facebook je novu opciju, nazvanu „Find Wi-Fi“, dosta dugo testirao samo u nekim regionima sveta, istovremeno na iOS i Android platformi, a korisnik preko mape učitane u okviru Facebook aplikacije ima mogućnost da pregleda dostupne javne i otvorene Wi-Fi mreže, koje će iskoristiti za besplatnu konekciju. Mapa i nova opcija nalaze se u okviru „Options“ menija Facebook aplikacije.

Ova opcija očekuje se uskoro na svim telefonima na kojima je dostupna i Facebook aplikacija. Opcija će služiti i za povezivanje sa lokalnim prodavnicama, poslovima i za pronalaženje POI tačaka (Points of Interest). Tu i nastaje problem, jer će Facebook, ako odlučite da koristite ovu opciju aktivirati i Location History opciju, koja pamti gde ste bili, koga ste posetili i sa kime ste ćaskali ili bili na vezi dok ste koristili Facebook, Google ili bilo koju drugu aplikaciju.

Da li vam je vrednije da imate besplatan Wi-Fi ili da, ipak ostanete koliko-toliko anonimni na vebu - odlučite sami, kao i uvek do sada. Ali da je ova opcija korisna u inostranstvu - jeste, naravno!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi