I Srbiji jeftiniji roming | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Srbiji jeftiniji roming

Srbija dobija povoljnije cene regionalnog rominga. Evo o čemu se radi.

  Izvor: MONDO portal

Cene rominga u regionu, za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju, biće ponovo snižene od sutra, 1. jula. To je saopštila Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).

Cene će biti snižene na osnovu Sporazuma o sniženju cena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama između Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Republike Makedonije i Republike Srbije, kojim su određene maksimalne cene usluga rominga u državama potpisnicima Sporazuma.

Od 1. jula će u pomenutim državama maksimalna cena odlaznog poziva u romingu (cena po minutu i u evrima bez PDV-a) biti 0.19 evra, maksimalna cena dolaznog poziva u romingu će biti 0.05 evra, maksimalna cena SMS poruka u romingu - 0.06 evra, a maksimalna cena za usluge prenosa podataka i MMS poruka u romingu (cena po MB/poruci) će biti 0,20 evra.

Operatori mogu da ponude i niže cene od maksimalnih koje su predviđene Sporazumom, dodaje se u saopštenju.

RATEL je podsetio da je Sporazum o sniženju cena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama zaključen 2014. godine između ministarstava nadležnih za oblast elektronskih komunikacija Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Republike Makedonije i Republike Srbije.

Za Srbiju dostupni i "dodaci" uz redovan roming

Roming sa EU i drugim zemljama sveta i dalje postoji, ali domaći operatori uveli su dodatke, koji omogućavaju poruke, pozive i internet saobraćaj po znatno nižim cenama. U zavisnosti od toga na koji način želite da koristite telefon u inostranstvu možete da se odlučite i uzmete pakete koji sadrže besplatne minute, poruke, internet ili kombinaciju svega na 10 i 30 dana.

Roaming sa Crnom Gorom i Republikom Srpskom je, takođe, olakšan za neke od naših korisnika, kako što se poziva ka tim zemljama tiče, tako i tokom boravka u njima.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi