Forbes: Huawei među TOP 100 svetskih brendova | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Forbes: Huawei među TOP 100 svetskih brendova

Huawei se našao na Forbs listi Najvrednijih brendova za 2017. godinu i jedini je kineski brend na ovoj listi.

  Izvor: MONDO portal

Časopis Forbes je nedavno objavio listu Najvrednijih brendova za 2017. godinu. Huawei se našao na 88. mestu sa vrednošću brenda od 7.3 milijarde dolara, što predstavlja povećanje od devet odsto u odnosu na prethodnu godinu i jedini je kineski brend na ovoj listi.

Telefon prkosi rivalima, izgledom i opcijama

Forbes svake godine bira 100 najvrednijih brendova među više od 200 međunarodnih brendova iz svih krajeva sveta. Ove godine, među prvih 100 su se našle kompanije iz 15 zemalja, i najbrojnije su bile kompanije iz Sjedinjenih Američkih Država koje su zauzele 56 mesta, a iza njih su se našle Nemačka, Francuska i Japan...

Tehnologija je nesumnjivo najvrednija industrija zauzevši 18 mesta na listi, dok su devet od prvih 15 kompanija iz oblasti tehnologije. Apple se po 7. uzastopni put našao na prvom mestu. Što se tiče ostalih industrija, na listi se našlo 13 kompanija iz finansijske industrije, među kojima je najvrednija American Express, procenjena na 24.5 milijardi dolara, ona je zauzela 22. mesto. Na listi je i 12 kompanija koje proizvode robu široke potrošnje, a prvo mesto je pripalo brendu Gillette, procenjen na 19.2 milijarde dolara i našao se na 28. mestu.

Huawei pretekao Apple?

Huawei je tokom 2016. godine značajno nadmašio konkurente u svojoj industriji, zahvaljujući rastu ugleda Huawei brenda među kupcima širom sveta. Ovaj trend se nastavio tokom prvog tromesečja 2017. godine u skladu sa stalnim rastom broja prodatih pametnih telefona.

Prema statističkim podacima vodećih instituta kao što su IDC, SA i Trendforce, Huawei je zauzeo 3. mesto na svetu i 1. mesto u Kini po broju prodatih pametnih telefona.

U oktobru 2016. godine Huawei se našao na Interbrand listi „Top 100“ najvrednijih brendova na svetu i popeo se na 72. mesto, što predstavlja najbrži uspon u tehnološkoj industriji. Takođe se našao na „Global 500“ listi najvrednijih brendova za 2017. godinu, na kojoj je zauzeo 40. mesto što je napredak od sedam mesta u odnosu na 2016. godinu.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi