GTA V je upravo izgubio mnogo toga, igrači ljuti! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GTA V je upravo izgubio mnogo toga, igrači ljuti!

Zajednica GTA igrača i modera je ostala bez OpenIV, jednog od najbitnijih alata za pravljenje popularnih singlplejer modova za GTA 4 i 5, koji postoji i funkcioniše skoro 10 godina!

  Izvor: Promo/Rockstar

Odluku je donela kompanija Take Two, koja je vlasnik Rockstar Games, čuvenog studija koji je napravio GTA serijal. Ova informacija se juče pojavila na GTA forumu, gde je glavni čovek koji stoji iza ovog alata objavio da će morati da prekine sa podrškom i distribucijom OpenIV, jer mu je od Take Two advokata 5. juna stigla naredba da momentalno prekine sa bilo kakvim daljim oblikom rada na ovome.

GTA Online - proširite vaše kriminalno carstvo

U međuvremenu je iz Rockstar-a stigla izjava, koju su dali za PC Gamer, u kojoj kažu da “Nažalost OpenIV je korišćen i za mnoge maliciozne onlajn alate, koji su kvarili iskustvo igranja svima”, ali se ispostavlja da je ta izjava neistinita, jer se za to koriste specijalne skripte, dok je OpenIV isključivo za singlplejer sadržaj, navodi Play! Zine.

GTA V novi mod izgleda spektakularno (VIDEO)

Fanovi na Reddit mreži su dobro primetili da je sve ovo verovatno samo jeftina predstava da se pokaže kako se eto nešto radi po pitanju varalica u GTA Online, ali da je realnost da Rockstar ne može ništa da uradi protiv skripti, jer je igra p2p (bez posvećenih servera) i previše se oslanja na sam klijent, a sada im je verovatno već previše kasno da ulažu novac u servere, jer uveliko rade na novim projektima kao što su Red Dead Redemption 2 i verovatno GTA 6.

Mali naduvenko stiže u GTA V?!

Tako su na kraju, umesto varalica, kažnjeni samo oni igrači koji vole da uživaju u singlplejer sadržaju. Ovo nije prvi put da se Take Two ponaša bahato prema moding zajednici, jer poznat je i slučaj iz 2015. godine kada su mnogi GTA moderi prijavljivali kako im Take Two šalje privatne setektive na vrata gde ih ispituju i uznemiravaju - postupak koji je ilegalan.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi