Google bi trebalo da iskopira ovu iPhone funkciju! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google bi trebalo da iskopira ovu iPhone funkciju!

Apple sa svojim novim iOS 11 operativnim sistemom donosi opciju kojoj će se obradovati mnogi korisnici iPhone uređaja, pogotovo vlasnici starijih uređaja sa manje memorije za skladištenje.

  Izvor: Screenshot/Apple

Znate onu situaciju kad morate da brišete aplikacije na Androidu, kad ne možete da ažurirate postojeće ili instalirate nove? Slično je i sa Apple korisnicima, jer oni, ako nemaju iCloud ili neki drugi Cloud povezan na net (što iziskuje i veliku potrošnju megabajta za upload i download sadržaja iz oblaka) imaju još veće memorijsko ograničenje, pošto iPhone i iPad ne podržavaju proširenje memorije. Ipak, Apple je pronašao rešenje, za razliku od Google kompanije i iPhone i iPad korisnici ređe će imati pomenuti problem.

iOS 11 biće noćna mora Google kompanije!

Ranije ove nedelje, Apple je najavio iOS 11 sa novom Files aplikacijom, poboljšanom Siri, prevođenjem glasa, sjedinjenim kontrolnim centrom i još mnogo toga. Najnoviji OS ove kompanije takođe ima novu opciju koja briše nekorišćene aplikacije automatski i omogućava vam da sačuvate prostor na vašem uređaju. Cilj joj je da ponudi iPhone korisnicima bolju kontrolu nad skladištem njihovih telefona.

Ovo je iOS 11: Najbolji mobilni sistem na svetu

Pod nazivom Offload Unused Apps, ova opcija uklanja slabo korišćene aplikacije, ali čuva njihove dokumente i podatke na uređaju. Možete pronaći novu opciju u Settings meniju koja se zove iPhone Storage na iOS 11 sistemu, gde ćete moći da upalite i ugasite Offload Apps dugme. Omogućavanjem ovog dugmeta, pokreće iOS, da obriše retko korišćene aplikacije sa vašeg uređaja da bi napravio više mesta za vaš sadržaj. Korisnici takođe mogu izabrati da "izbace" zasebne aplikacije po njihovom izboru. Objašnjenje ispod Offload Apps glasi: "Ovo će vam osloboditi prostor koji je koristila aplikacija, ali će zadržati njene dokumente i podatke. Ponovnim instaliranjem aplikacije, vratiće se svi podaci ako je aplikacija još uvek dostupna na App Store."

iOS 11: Uređaji koji će ga dobiti

Izbrisane aplikacije se pojavljuju kao sive ikonice na Home ekranu i mogu se ponovo instalirati sa dodirom na njih. Offload App opcija će biti korisna pogotovo za starije iPhone uređaje sa 32 GB skladišta, pošto ti modeli često imaju problema sa manjkom prostora, prenosi fonearena.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi