Srbija u svetskom vrhu po brzini 4G mreže! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija u svetskom vrhu po brzini 4G mreže!

Srbija mora da radi na proširenju LTE tj. 4G kapaciteta, ali je prosečna brzina 4G mreže u svetskom vrhu!

 Izvor: Promo/OpenSignal

Kompanija OpenSignal procenila je da Srbija ima brzinu LTE/4G mreža 30.17 Mbps, što stavlja našu zemlju u sam svetski vrh, tačnije na poziciju 14. na listi sa više od 70 zemalja u kojima je pomenuta kompanija izvršila merenja. Brži internet od Srbije imaju komšije u Bugarskoj, Hrvatskoj i Mađarskoj.

Raspon brzine LTE mreža u svetu ide od 5.1 Mbps na Kosta Rici, do čak 45.6 Mbps u Singapuru

OpenSignal

Ono o čemu će operatori u Srbiji morati da povedu računa jeste rasprostranjenost 4G signala LTE mreža, jer je po tom pitanju Srbija u donjoj polovini liste, ali je i dalje ispred nekih velikih evropskih zemalja, poput Nemačke, Italije ili Poljske.

OpenSignal je istraživanje sproveo u preko 70 zemalja, na uzorku većem od 550.000 korisnika, sa ukupno prikupljenih skoro 20 milijardi pristupa LTE mreži. Računat je pristup LTE mreži tokom pokreta korisnika, mirovanja, u gradskim sredinama i ruralnim predelima. Računale su se samo LTE konekcije. Preciznost merenja je velika, kako tvrde u OpenSignal kompaniji, jer su zasnovana na podacima koje je prikupila istoimena aplikacija koju su koristili korisnici učesnici u testiranju. Uzeta je prosečna brzina donload-a za svaku zemlju, za sve LTE mreže u funkciji.

U istraživanju su učestvovali samo iOS i Android korisnici, jer OpenSignal nema Windows Phone niti Windows 10 aplikaciju.

Sve detalje o metodologiji OpenSignal istraživanja potražite na linku.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

LTE, 4G, OpenSignal Izvor: Promo/OpenSignal

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi