„Apple je najgori, ali je bolji od ostalih“ | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

„Apple je najgori, ali je bolji od ostalih“

Da li je ovo rečenica koja idealno opisuje kompaniju iz Kupertina i stanje svetskog potrošačkog IT-ja?

  Izvor: Promo/Apple

Apple korisnici i obožavaoci (koji su nedavno dobili i zvaničan nadimak OVČICE) sa jedne strane i svi ostali sa druge. I oduvek je tako. Danas više nego ikad. I tako će i ostati. I jedni i drugi brane ono što su izabrali i smatraju da su potpuno u pravu, istovremeno konstantno pokušavajući da „preobrate“ one njihove u ove svoje. Pogledajte šta Apple radi trenutno Android korisnicima i sve će vam biti jasno. Ali, rade to Apple kompaniji i Microsoft za Windows, Samsung za Android i mnogi drugi za neke svoje važne stvari…

I dok se potrošački IT svet zamlaćuje prepucavanjem, tekst na TNW portalu dao je možda i najtačniji, svakako najiskreniji, pogled na trenutnu situaciju.

Pre nekoliko nedelja razgovarao sam sa nekim fotografom na jednom od događaja. Primetio je moj iPhone 6S i pitao me da li je to iPhone 7. Pokazao mi je svoj iPhone 4 i rekao da je vreme da ga menja, pa je mislio da uzme iPhone 7 Plus model.

I pre nego što sam stigao da mu odgovorim, počeo je da se žali kako je Apple prestao da bude inovator, da su novi proizvodi dosadni, da im nedostaju uzbudljive nove opcije, kako je novi Mac Pro jadan i da mu se MacBook Pro neprestano zakucava. Pažljivo sam slušao dok je nabrajao.

Kad je završio rekao sam mu kako ja vidim Apple.  Priznao sam da sam bio potpuno razočaran novim MacBook Pro računarom kad je najavljen. Bio sam nezadovoljan. Zapravo, osećao sam se isto kao kad je bio najavljen iPhone 7 - neimpresioniran. Ali, nekako, Apple me podseća na definiciju demokratije po Vinstonu Čerčilu:

Demokratija je najgori oblik vladavine, osim za sve ostale.

E, sad. Sigurno postoje neverovatni Android uređaji, čak je i onaj poslednji BlackBerry više nego dobar. Ili, šta reći tek za Essential telefon Endija Rubina, koji je najavljen krajem maja? Recimo, moj drugar je prezadovoljan zbog toga što je prešao na Windows laptop, nakon što je i sam počeo da sumnja u Apple i njegove inovacije. Zasigurno, postoje alternative koje su više nego dobre.

Ipak, čak i pod činjenicom da je sve ovo tačno, ako želite da radite i ne želite da brinete o sigurnosti, bezbednosti, servisiranju, održavanju, sinhronizaciji podataka, izdržljivosti i dugotrajnosti nemate puno izbora.

Koristiti se Apple rešenjima u potpunosti sigurno nije savršena situacija i uvek će postojati veliki broj stvari koje se mogu s pravom kritikovati, ali to je i dalje bolje od svih alternativa“, zaključio je Brois Van Zanten sa The Next Web portala.

Da li se slažete?

„Apple je najgori, ali je bolji od ostalih“

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi