4K pametna sigurnosna kamera štiti vaš dom | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

4K pametna sigurnosna kamera štiti vaš dom

Nest Cam IQ je pametna sigurnosna kamera, koja menja rezoluciju po potrebi, zumira lica u 4K rezoluciji i detektuje različite zvukove.

 Izvor: Promo/Nest

Nest, kompanija za proizvodnju sigurnosne opreme, ima novu sigurnosnu kameru u svojoj liniji proizvoda, koja se pridružuje starijim modelima Nest Cam i Nest Cam Outdoor. Novi član porodice se zove Nest Cam IQ i u pitanju je kamera za unutrašnju upotrebu, sa interesantnim, pametnim ugrađenim opcijama i visokom 4K video rezolucijom, za momente kada treba posebno obratiti pažnju.

Nest Cam IQ ima 4K video senzor ali ne koristi tu rezoluciju konstantno. Umesto toga, generalno snima 1080p materijal, a u slučaju da se nešto čudno događa, na primer ako se neki stranac pojavi u vidokrugu, inteligentno se prebacuje na 4K mogućnosti,

Kada ova pametna sigurnosna kamera detektuje osobu u svom vidokrugu, aktivira automatsku uzbunu koja uključuje uslikanu zumiranu fotografiju. Plus, sa novom opcijom nazvanom Supersight, dok proveravate aplikaciju da gledate emitovanje uživo sa kamere, koja obuhvata širokougaoni video u 130 stepeni, dobićete sliku u slici sa svim ljudima, zumiranim u 4K kvalitetu, koje je kamera snimila.

Kada prepozna da joj je u vidokrugu osoba, automatski se zumira na nju i prati je po prostoriji, fokusirajući se na lice u svim momentima, što može biti veoma korisno u mnogim situacijama, pogotovo kada, nažalost, morate prijaviti zločin vlastima.

Zvono kao spas od provalnika

Uzbune na osobu standardno dolaze sa Nest Cam IQ, što znači da će vam slati notifikacije i zumiranu sliku svaki put kada snimi osobu. Sa Nest Aware pretplatom, korisnici dobijaju mogućnosti da identifikuju i zapamte članove porodice i osobe od poverenja, da bi se razlikovali od nepoznatih ljudi, kao i sposobnost da inteligentno dešifruje zvukove, poput razgovora ljudi ili laveža pasa.

Nest Cam IQ ima unapređene infracrvene LED emitere, koji su nevidljivi uveče. Kamera takođe ima zvučnike koji su sedam puta jači od prve Nest kamere, kao i tri mikrofona sa boljim prigušivanjem pozadinske buke, prenosi techcrunch.

Stiže kamera sa telefonom? Ne, nije greška!

Unapređenje dizajna hardvera je takođe bitno, sa spoljnim multikolor LED-om, koji vas obaveštava kada tačno kamera radi, novim dizajnom tela kamere sa otežanom bazom i glavom koja se pomera bez potrebe za alatima i koju je veoma lako podesiti.

Nest Cam IQ je najskuplja od Nest sigurnosnih kamera, što ima smisla, imajući u vidu naprednije mogućnosti. U početku će biti dostupna samo u SAD-u po ceni od 299 dolara, a očekuje se i brzo širenje na tržišta i drugde na planeti.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi