Nokia naterala Apple da pristane na sve! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nokia naterala Apple da pristane na sve!

Kompanija iz Kupertina nije imala kud - morala je da pristane na uslove Nokia kompanije, jer je bespravno koristila patentna prava nekad najvećeg proizvođača telefona.

 Izvor: MONDO MobIT/Nokia/HMD Global

Nokia i Apple su objavili danas da su rešili spor vezan za njihove intelektualne svojine i dogovorili se oko višegodišnje patentne dozvole.

"Ovo je značajan dogovor između kompanija Nokia i Apple," rekla je Marija Varselona, glavni Nokia pravni zastupnik za licenciranje patenata. "ovo pomera naš odnos sa Apple-om od protivnika na sudu do poslovnih partnera koji rade za dobro svojih kupaca."

Nokia tuži Apple zbog krađe patentnih prava

Nokia i Apple su "zaratili" prošle godine, nakon što je HMD Global, matična kompanija Nokia brenda, tužila Applezbog povrede 32 patentna prava, koje je gigant iz Kupertina bespravno koristio, bez ikakve nadoknade finskoj firmi. No kako se čini, uspeli su da dođu do rešenja.

Po ugovoru o poslovnoj saradnji, Nokia će pružati određene proizvode i servise mrežne infrastrukture Apple-u. Apple će nastaviti da pruža Nokia digitalne zdravstvene proizvode u svim Apple radnjama kao i online prodavnici. Apple i Nokia, takođe, istražuju buduće saradnje u inicijativama digitalnog zdravlja.

Nokia se vratila na vrh - pogledajte!

"Zadovoljni smo rešenjem našeg spora i sa zadovoljstvom očekujemo da proširimo našu poslovnu saradnju sa Nokia-om," rekao je Džef Vilijams, COO kompanije Apple.

I dok su detalji dogovora tajni, Nokia će pre svega primiti uplatu u kešu od Apple-a, sa dodatnom zaradom u toku trajanja dogovora.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

____________________________________________________________________

MONDO Android aplikacija je opet tu: PREUZMITE JE!

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi