Apple čuva sadržaje koje korisnici obrišu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple čuva sadržaje koje korisnici obrišu

Nakon što korisnik obriše svoje privatne beleške sačuvane u oblaku, Apple ih ne briše još neko vreme.

  Izvor: iCloud.com/screenshot

Nakon što obrišete sadržaj iz Notes aplikacije, dakle privatne beleške, možda poruke i sadržaj te aplikacije, a prethodno ste Notes sinhronizovali sa iCloud-om, taj sadržaj ostaje vidljiv ne samo do 30 dana, nego i mnogo duže! Ovu opciju, koja je zabrinula neke korisnike, otkrila je ruska kompanija Elcomsoft, koja se bavi otkrivanjem sigurnosnih i drugih mana softvera.

Kako da iPhone logo zasija - evo!

Ovo, zapravo, znači da beleške iz Notes aplikacije možda više ne postoje na vašem telefonu, ali i te kako ostaju vidljive u iCloud odeljenju Apple kompanije, kojem korisnik više nema pristup, jer je fizički izbrisao beleške iz Notes aplikacije. Sve ovo ne bi bilo čudno da Apple ne navodi da će sve beleške koje se izbrišu iz Notes-a za 30 dana biti sklonjene i sa iCloud-a. Ipak, to nije slučaj.

iPhone vraća 3.5 mm ulaz za slušalice?!

Apple još uvek nije komentarisao zašto zadržava lične beleške korisnika i nakon što bi one trebalo da budu izbrisane, ali ruska firma tvrdi da je nailazila na beleške datumirane tokom 2015. godine do onih koje su dve nedelje starije od 30 dana, nakon što su izbrisane sa uređaja i iCloud-a.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

____________________________________________________________________

MONDO Android aplikacija je opet tu: PREUZMITE JE!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi