BiH: Zbog sajber napada blokirane društvene mreže | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH: Zbog sajber napada blokirane društvene mreže

Zaposlenima u Savetu ministara BiH blokiran je pristup nekim društvenim mrežama, zbog mogućih sajber ransomware napada.

 Izvor: Mondo

Dopuna: Kako su naveli izvori iz Veća ministara BiH, državna vlast je obaveštena od američke softverske firme Microsoft o postojanju opasnosti od izloženosti hakerskim napadima i shodno tome odlučili su preduzmu mere, koje uključuju i blokiranje društvenih mreža.

Originalna vest:

Na serveru Saveta ministara BiH jutros su blokirane Facebook, Instagram i Twitter mreže, navodi sarajevski portal Klix.ba i na taj način je onemogućeno državnim službenicima da u toku radnog vremena koriste društvene mreže na svojim računarima.

Sajber udar traje: 150 država, stigla verzija 2.0!

Navodi se da je ubrzo nakon toga na serveru odblokiran pristup društvenoj mreži Facebook, a zabrana se i dalje odnosi na Instagram i Twitter. Pristup sajtu YouTube nije zabranjen, kao ni pristup društvenim mrežama putem mobilnih telefona.

Generalni sekretar Saveta ministra BiH Zvonimir Kutleša je kazao da "nije bilo nikakvih problema što se tiče servera i opreme". "Malo smo pooštrili uslove pristupa internetu (zbog aktuelnih sajber napada). Još uvek nemamo problema, mada nikad se ne zna šta mogu da naprave hakeri", rekao je Kutleša i dodao da je "za sada sve u redu".

Šta je WCry, Wanna Cry, WannCrypto ransomware?

Portal navodi da Kutleša tvrdi da Savet ministara BiH nije blokirao državnim službenicima pristup Facebook nalozima, ali da s obzirom na to da fotografija iz Saveta ministara BiH govori suprotno, postavlja se pitanje ko je onda uveo zabranu.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

____________________________________________________________________

MONDO Android aplikacija je opet tu: PREUZMITE JE!

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi