Spektakularno osvajanje Everesta (FOTO, VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spektakularno osvajanje Everesta (FOTO, VIDEO)

Ovo je dosad najbolji način da se uživite u virtuelnoj realnosti - pogledajte!

 Izvor: MONDO portal/ScreenShot

Sad je vreme da iskoristite te kartonske setove za virtuelnu realnost koji vam negde skupljaju prašinu ili kupite neki polovan i povoljan, jer imate priliku da doživite Mont Everest u svoj njegovoj lepoti, moći i nemilosrdnosti.

Kroz četiri napete epizode proći ćete od podnožja do vrha, doživljavajući sve ono što je doživela ekipa koja je snimila ovu neverovatnu dokumentarnu seriju u virtuelnoj realnosti - uzbuđenje, strah, neverovatnu energiju i iskrenu sreću nakon što sve prođe…

Mont Everest, najviša je planina na Zemlji i najviša tačka na zemaljskoj kontinentalnoj kori, prema merenju visine topografskog vrhunca od 8.848 metara iznad nivoa mora.

MONDO portal

Ovo je priča i o herojstvu, hrabrosti i pobedi volje nad nepravednim životnim događajima - jedan od osvajača Mont Everesta je i Džef Glazbener, koji je izgubio desnu nogu u traktorskoj nesreći kad je imao samo osam godina. Lekari su mu tad dali listu aktivnosti od kojih mora da odustane. Na spisku su bili vožnja bicikla, plivanje, uglavnom svi sportovi. I Džef je pratio listu predugih 12 godina, a onda je prestao da sluša. Njegova priča je dodatno ispričana u posebnom poglavlju sedmonedeljne ekspedicije u pohodu na Everest, kroz nemilosrdnu i oštru borbu s prirodom i unutrašnjim osećanjima svakog od članova ekspedicije.

Everest VR je dostupan putem aplikacije Life VR za Android i iOS, ali i kroz aplikacije koje su već instalirane u opremu virtuelne realnosti Gear VR, Oculus VR i HTC Vive.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

____________________________________________________________________

MONDO Android aplikacija je opet tu: PREUZMITE JE!

Climbing Mount Everest VR Documentary - Capturing Everest
Izvor: Sports Illustrated.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi