AMD Radeon Pro Duo: 32 GB GDDR5 i 11.45 TFLOPS-a | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AMD Radeon Pro Duo: 32 GB GDDR5 i 11.45 TFLOPS-a

Radeon Pro Duo je u mogućnosti da istovremeno pokreće četiri 4K ekran sa osvežavanjem od stabilnih 60 herca i još mnogo više!

 Izvor: MONDO portal/AMD

Na najvećoj internacionalnoj izložbi, namenjenoj stvaraocima digitalnog audio i video sadržaja - NAB 2017 - AMD je najavio najnovijeg člana Radeon Pro serije profesionalnih grafičkih akceleratora, Radeon Pro Duo.

Radeon Pro Duo je opremljen sa 32 GB GDDR5 memorije, 4608 Stream procesora i snagom za procesiranje od 11.45 TFLOPS-a, dok je potrošnja ovog Dual-GPU akceleratora svega 250 vati!

Radeon Pro Duo je u mogućnosti da istovremeno pokreće četiri 4K ekran sa osvežavanjem od stabilnih 60 herca. Ipak, svojom orijentaciji ka profesionalnim korisnicima, Radeon Pro Duo je dizajniran da omogući tri ključne prednosti:

- Fleksibilnost: jedinstvenim Dual-GPU dizajnom daje profesionalcima mogućnost da fleksibilno raspodele posao na određeni GPU, kako bi svaka aplikacija u kojoj multi-taskuju imala uvek na raspolaganju grafičko ubrzanje Radeon GPU-a. Ova fleksibilnost dramatično povećava produktivnost, tvrdi AMD

- Akceleracija: zahvaljujući podršci za GPU akceleraciju, kod gotovo svih profesionalnih softverskih paketa, odnosno plug-inova za njih, Radeon Pro Duo omogućava dvostruko brže performanse u poređenju sa Radeon Pro WX 7100

- Kreativnost: Zahvaljujući kombinaciji izuzetnih performansi Radeon Pro Duo grafičkog akceleratora i posvećenoj softverskoj podršci kroz Radeon Pro Crimson ReLive edition softver, kreatori su u potpunosti oslobođeni tehnoloških limita za iskazivanje sopstvene kreativnosti

Evo šta kaže Kinan Stefenson, grafičkom profesionalcu, o mogućnostima koje njemu Radeon Pro Duo omogućava:

Impresioniran sam snagom Radeon Pro Duo, pogotovo u Nuke-u. Fleksibilnost da se GPU-ovi podele između aplikacija je fenomenalna i predstavlja primer drugačijeg, boljeg multitaskinga - kreiranje kompleksne scene, naizmenično prebacujući se iz jedne u drugu aplikaciju, kako bi se kreirao materijal koji se eksportuje u Nuke, pa onda ulazak u Photoshop ili Mari za oslikavanje projekcije, za ubacivanje u Nuke. Radeon Pro Duo sve ove zadatke rešava bez zastajkivanja, uz izuzetne 3D performanse. Za projekte koje ja radim, Radeon pro Duo je logično rešenje“.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

____________________________________________________________________

MONDO Android aplikacija je opet tu: PREUZMITE JE!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi