Sennheiser 3D slušalice sa snimanjem zvuka (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sennheiser 3D slušalice sa snimanjem zvuka (FOTO)

Nemački Sennheiser je napravio prve slušalice koje i snimaju i reprodukuju 3D zvuk, dostupne svim korisnicima, ali i onima koji očekuju besprekoran zvuk u svim uslovima.

 Izvor: MONDO portal/Sennheiser

Vrlo brzo, u bliskoj budućnosti, način na koji doživljavamo muziku i zvuk drastično će se promeniti zahvaljujući upravo 3D tehnologiji. Nova, unapređena 3D tehnologija omogućiće bolji i emotivniji doživljaj muzike, koji će nas „dotaći kao nijedan zvuk dosad“. Ovo možda zvuči preterano, ali nakon što smo na IFA Global Press Conference događaju, održanom od 20. do 23. aprila u Lisabonu, imali priliku da se lično uverimo u kvalitet zvuka ovih slušalica više ne mislimo da je preterano.

Zašto 3D audio

Nova vrsta zvučne tehnologije omogućava da čujete zvuk sa mesta sa kojeg zvuk dopire ili na mestu na kojem nastaje. Slušalac zaista postaje centar zbivanja i audio ga u potpunosti „okružuje“. Ovo je posebno primetno kada zatvorite oči i „unesete“ se u to što slušate - čućete svaki ton, svaki šušanj ili segment zvuka, koji prevazilazi stereo reprodukciju.

Čuveni Sennheiser je predstavio prve korisnicima dostupne slušalice sa 3D zvukom, u stanju da snime 3D zvuk u kompaktnom, prenosivom izdanju, koje je posebno dizajnirano za audiofile. Prvobitno predstavljene na CES 2017 sajmu u Las Vegasu, Sennheiser Smart Headset slušalice sa AMBEO tehnologijom (nastale u saradnji sa kompanijom APOGEE) prikazane su posetiocima IFA GPC-a u Lisabonu, koji su imali i priliku da ih testiraju. 

Slušalice koje se stavljaju u uši poseduju konzolu u kojoj se nalazi A/D konverter, tasteri za upravljanje reprodukcijom i regulaciju zvuka, kao i poseban taster za snimanje 3D zvuka. U samim slušalicama nalaze se dva mikrofona koja snimaju zvuk sa svih strana (ispod polja pokrivenih metalnom mrežicom).

Korišćenjem SoftLimit tehnologije kompanije APOGEE automatski se niveliše zvuk, čime se izbegava mogućnost distorzije zvuka.

AMBEO Smart Headset slušalice mogu se koristiti kao i svake druge slušalice za slušanje i snimanje muzike i zvuka kroz bilo koju aplikaciju na pametnom telefonu i obavljanje poziva.

Trenutno su dostupne samo za iOS uređaje, koji podržavaju snimanje 3D zvuka u opcijama kamere za video ili kroz adekvatne aplikacije i koriste Lightnening Apple port. Ovaj port je od ključne važnosti za rad slušalica, jer nema petljanja sa kodecima, podešavanjima i ostalim problemima, koje iOS zaobilazi, prepoznaje slušalice i kao eksterni mikrofon, napaja ih energijom i koristi i kao slušalice istovremeno. Samo pokrenite snimanje videa i prilikom reprodukcije čućete jasno poboljšanje.

Sennheiser AMBEO Smart Headset IFAGPC 2017 Lisboa
Izvor: Sennheiser.

Ono što vidimo je informacija, ali ono što čujemo je emocija - zajedno su moćan mediji. Slika bez zvuka nikad neće biti kompletna, ali zvuk bez slike je jednako moćan, nekad i moćniji. Uzmimo za primer čuveni triler „Kad jaganjci utihnu“. Odgledajte film bez zvuka - remek-delo kinematografije postaje dosadna, nedovršena priča. Zatvorite oči i samo slušajte zvuk tog filma. Doživećete ga na potpuno nov, intenzivan način kao nijedno filmsko delo dotad“, rekao nam je Andreas Senhajzer, direktor nemačke Sennheiser firme.

Android verzija slušalica očekuje se kasnije ove godine, verovatno nakon IFA 2017 sajma u Berlinu, koji se ove godine održava od 1. do 6. septembra u Nemačkoj.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

____________________________________________________________________

MONDO Android aplikacija je opet tu: PREUZMITE JE!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi