Twitter ima (ne baš) novu vrstu sigurnosti naloga | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Twitter ima (ne baš) novu vrstu sigurnosti naloga

Twitter je još pre par meseci uveo autentifikaciju u dva koraka sa aplikacijama treće strane, ali to nije objavio, te je ova bitna opcija ostala manje poznata ... do sada.

 Izvor: Promo/Twitter

Obične lozinke više nisu dovoljne da vam zaštite podatke. Toliko treba da vam je jasno nakon provođenja bar malo vremena na internetu. Konstantno se nešto hakuje, nešto procuri što često dovodi do toga da se provaljene lozinke mogu naći u mračnim ugovima interneta. Autentifikacija u dva koraka (2FA) može zaštititi vaše naloge, ali neki servisi vam to baš i ne olakšavaju. Do nedavno 2FA na Twitter-u je bio veliki problem, ali su dodali podršku za autentifikacione aplikacije pre par meseci i to nikome nisu prijavili, prenosi androidpolice.

Twitter ostao bez jajeta!

Pre ovog tihog dodatka za podršku aplikacija treće strane, mogli ste samo da generišete jednokratne kodove za logovanje koristeći alat u samom Twitter-u ili SMS-om. To je daleko od idealnog ako već koristite neki 2FA menadžer poput Google Authenticator-a ili Authy-ja. Ove aplikacije sada rade i za Twitter ali je ta opcija na slabo vidnom mestu. U suštini nije ju lako naći jer se Twitter nije potrudio da je objavi (i to nekoliko meseci).

twitter, sigurnost, 2FA, autentifikacija u dva koraka Izvor: screenshot/twitter

Da podesite 2FA aplikaciju, prvo morate da omogućite 2FA sa vašim brojem telefona. Tada idite u Web interfejs podešavanja pod Settings > Account. Kliknite na dugme „Setup a code generator app.“ Skenirajte QR kod sa svojom aplikacijom, ukucajte kod koji generiše, i to je to. Ali, morate imati broj telefona stalno povezan sa nalogom, jer ako ga povučete isključuje se i 2FA, što je pomalo čudno. U svakom slučaju, sada imate više opcija da sačuvate vaš nalog.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi