Chrome: Konačno ispravljena iritantna greška! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Chrome: Konačno ispravljena iritantna greška!

Google je konačno popravio način na koji Chrome učitava veb stranice.

  Izvor: Promo/Google/Chrome

Znate ono kad počnete da čitate nešto na sajtu ili gledate slike u galeriji, pa vam sadržaj pobegne, jer se stranica upravo učitala (do kraja ili objekat koji je falio). E, pa toga više neće biti i „skakanje“ po stranicama u Chrome pregledaču biće stvar prošlosti!

I sam Google je ovo nazvao „rešenjem iritantnog problema“, a zakrpa je poznata kao „Scroll Anchoring“ i biće dostupna u najnovijoj verziji Chrome pregledača.

Odmah pređite na novi Chrome, važno je! (FOTO)

Slično kao i druge opcije, koje smo napravili kako bi sprečile loše iskustvo pregledanja interneta, počevši od Chrome v56 verzije, pregledač interneta sprečiće neprijatno „skakanje“ novinom koju smo nazvali „scroll anchoring“. Ona funkcioniše tako što zaključava „scroll“ poziciju na mestu koje korisnik prati u tom trenutku, bez obzira na to da li je neki sadržaj ostao neučitan ispred ili ispod tog mesta“, objavljeno je na Google blogu.

Koristite Chrome? Pripazite se...

Google navodi da će nova opcija biti u mogućnosti da spreči tri „skakanja“ po stranici, što bi trebalo da bude dovoljno vremena dok se sav sadržaj ne učita. Ipak, Google je svestan da na nekim stranicama ova opcija nije poželjna i na njima će se primenjivati posebna „CSS matrica“ koja će onemogućiti „scroll anchoring“.

Pogledajte u videu kako ova opcija radi i ažurirajte Chrome već sad!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Scroll anchoring feature in Chrome (comparison video)
Izvor: Kenji Baheux.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi