7 lokacija koje Google Maps kriju (FOTO, VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

7 lokacija koje Google Maps kriju (FOTO, VIDEO)

Google krije neke od najintrigantnijih mesta širom planete i neće ih pokazati u okviru Maps aplikacije.

 Izvor: MONDO portal

Google Maps je jedan od omiljenih servisa u Google portfoliju, ali, iako voli da „njuška“ po mestima koja ste posetili i kad, neće vam pokazati baš sve što njegovi sateliti vide. Neka mesta su potpuno izbrisana, neka zamagljena, a opet neka se ne vide usled ogromne „pikselizacije“ karte.

Ovih 7 mesta nećete videti na Google Maps

- “Volkel“ vazdušna baza (Holandija)

Wikileaks (Vikiliks) tvrdi da se na ovoj lokaciji nalaze 22 američke nuklearne bombe, još iz perioda Hladnog rata, među kojima je i termonuklearna bomba B61, koja je navodno četiri puta jača od onih koje su bačene na Hirošimu.

- Roses (Španija)

Navodno, u ovom španskom letovalištu (koje je u ponudi i naših turističkih agencija) krije se tajna o američkim vazdušnim snagama i još nekim odredima američke vojske. Ovaj deo je, kako možete videti na našoj slici u galeriji, potpuno promenjen i razlikuje se od ostatka mape tog područja, pa je slika verovatno samo „maska“ za ono što se ispod zaista nalazi.

- Biro nacionalne bezbednosti (Tajvan, Kina)

Najveća kineska obaveštajna služba je upravo locirana na Tajvanu i „najvrednija“ je što se sakupljana podataka o građanima tiče u toj zemlji, a lokacija je - „pikselizovana“…

- Izrael

I dok je Google Street View opcija dostupna u nekim delovima Tel Aviva i drugih delova zemlje, ceo Izrael je na satelitskim mapama zamagljen i na nižim i na višim nivoima uvećanja.

- NATO baza (Gelzenkirhen, Nemačka)

Iz nekog razloga Google je „pikselizovao“ veliki deo NATO baze u ovom nemačkom gradu, dok je sve dostupno na Bing.com mapama…

- Helipuerto de Kartagena (Los Dolores, Španija)

Veliko prostranstvo iz nepoznatih razloga potpuno je zamagljeno, iako Google Street View taj deo prikazuje kao ogoljen predeo, ravan i suv. Da li je u pitanju minsko polje, kontaminiran prostor ili ko zna šta drugo - ostaje nepoznato!

- Hudsped okrug (meksičko-američka granica)

Sijudad Huarez okolina, oko 20 kilometara od američko-meksičke granice izgleda kao da je zamrljana namerno, a ne postoji ni Google Street View opcija da se tamo zaviri…

7 places you can’t find on Google Maps
Izvor: Tech Insider.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi