YouTube - nema više reklama | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

YouTube - nema više reklama

YouTube je ukinuo reklame na kanalima ispod 10.000 ukupnih pregleda.

 Izvor: Promo/Marketing Land

YouTube kreće da onemogućava reklame na kanalima koji imaju ispod 10.000 ukupnih pregleda. Kažu da će ovaj potez zaštititi stvaraoce sadržaja i oglašivače .

Kompanija je otvorila svoj YouTube Partner Program (YPP) 2007. godine. Svako je mogao da se prijavi da im se monetizuje video, a oglašivači bi imali pristup skrivenijoj publici dok pružaju sredstva manjim kanalima. Ali, nema svako ko se prijavi plemenite ciljeve, kažu iz TNW.

YouTube komentari: Manje stresa, lakše pisanje

YouTube kaže da su primenili ovu promenu da bi blokirali kanale koji zarađuju pare koristeći ukraden materijal, i da ove restrikcije ne bi trebale biti preteške za nove kreatore:

"Počevši od danas, nećemo više prikazivati reklame na YPP video snimcima dok kanal ne dođe do 10.000 ukupnih pregleda. Ovaj novi prag nam daje dovoljno informacija da odredimo validnost kanala. Takođe nam dozvoljava da potvrdimo da li kanal prati naše smernice u zajednici i pravila oglašivača. Držeći prag na 10.000 pregleda osiguravamo da će biti minimalnog uticaja na naše kreatore željne slave."

Takođe dodaju proces recenzija na YPP, gde će ocenjivati kreatore kada pređu prag, čisto zbog uverenja da kanal ispunjava sve uslove.

10 najopasnijih YouTube izazova (VIDEO)

Ovo dolazi ne tako dugo nakon što je YouTube napadan jer je, navodno, dozvolio velikim oglašivačima da se pojave na uvredljivim propagandnim materijalima. Dok će ovaj potez, bez sumnje, ukloniti reklame sa premalih kanala, deluje kao da će pomoći u eliminaciji i ovog problema sa reklamama.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi