Da li biste prevodili filmove za pare? | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li biste prevodili filmove za pare?

Netflix traži prevodioce za razne jezike da se prijave za Hermes program, i prevode njihove sadržaje na svoje odabrane jezike, za pare naravno.

  Izvor: promo/wikipedia
 Netflix
Netflix
Izvor: promo/wikipedia

Da li želite Netflix za džabe? I ja bih, al' ne može. Ono što može, doduše, je da vam oni plate da gledate njihove filmove i serije, ako znate sa jezicima, naravno.

Netflix-ov novi Hermes program poziva korisnike da stvaraju prevode za naslove iz njihovog kataloga, za više od 20 različitih jezika. Radili bi po posebnom ugovoru, kroz lokalne partnerske firme, i bili bi kompenzovani na osnovu količine prevoda i titlovanja.

Netflix u Srbiji: Sadržaj mršav, nema prevoda...

Iz Netflix-a kažu da su stvorili Hermes da reše problem pronalaženja profesionalnih prevodilaca za filmove (subtitler) u različitim krajevima sveta. Kao primer navode, da na svetu postoje samo između 100 i 150 profesionalnih prevodilaca holandskog jezika.

Da bi se kvalifikovali morate proći test koji traje 90 minuta, na kojem dokazujete vaše razumevanje engleskog jezika, kao i mogućnosti prevođenja idiomatskih fraza na ciljani jezik, i primećivanje lingvističkih i tehničkih grešaka.

Omiljeni filmski servis radi i bez interneta!

Pošto su brzorastuća kompanija, Netflix se nada da će rešiti problem generisanja visoko-kvalitetnih prevoda na ovaj način. Počeli su, takođe, identifikovati prevodioce za jezike koje još ni ne nude korisnicima, da bi bili spremni kada se usluga proširi i na ta jezička područja.

Najbolji TV za filmove i serije? Šta kažete?

Takođe će pratiti statistike prevodilaca da bi identifikovali koji od njih su najbolji za određene vrste sadržaja. Na primer:

"Slično načinu na koji preporučujemo naslove našim članovima, trudimo se da na sličan način uparimo prevodioce. Možda sebe smatraju Ljubiteljem horora, ali su odlični u prevođenju romantičnih komedija, teoretski možemo to da uparimo, pa da budu u mogućnosti da urade najbolje što mogu."

Gledanje filmova onlajn je postalo mnogo bolje!

Koliko para možete očekivati ako učestvujete u Hermes programu? Zavisi od izvornog i ciljanog jezika. Pa na primer ako pišete latinoamerički španski prevod, latinoameričkog španskog audio zapisa zaradićete šest dolara po minutu, a ako prevodite japanski audio zapis na islandski tekst cena je 27.50 dolara po minutu, sa minimumom od 10 minuta u nekim slučajevima.

Kada ste se kvalifikovali, Netflix će vas kontaktirati posle oko nedelju dana, mada i to zavisi da li imaju sadržaj koji odgovara vašim veštinama prevođenja, prenosi TNW.

Prijavite se za Hermes test ovde, a pročitajte više o programu ovde.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA