"Baterija telefona je poput bombe" (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Baterija telefona je poput bombe" (FOTO)

LG rigorozno testira svoj novi vodeći model G6, sa posebno detaljnim testovima baterije.

 Izvor: LG Mobile

Naoružan Samsung-ovim Note 7 iskustvom, LG je započeo masivno proizvodno testiranje svog LG G6 modela. Dnevno puste na tržište oko 50.000 jedinica tog telefona, te su stavili sigurnost kao prvi prioritet za svaki od njih. Sve nas najviše interecuje kako baterija izdržava pritisak testiranja, ali LG testira i druge stvati na G6, poput testova vodootpornosti, osetljivosti na pad, koju testiraju na raznim površinama i slično.

Jaka baterija, brzo punjenje, odlična cena

Kada je reč o testiranju baterije koje idu u LG-jev vodeći model, kompanija ništa ne prepušta slučaju. „Baterija je poput bombe. Radimo ove testove da sprečimo povrede, čak i ako baterija eksplodira,“ kaže Kim Sung-Vu, glavni inženjer u LG Digital Park, mestu gde se svi testovi sprovode. Cilj nije samo proveriti da li će baterija eksplodirati pod ekstremnim okolnostima, nego i ograničavanje eventualne štete. Zato stavljaju baterije u vatru i beleže kako pucaju. Ako delovi ne odlete nekontrolisano na sve strane, i umesto toga se baterija samo otvori, prošla je test.

LG takođe probada baterije ekserima, da se osigura u slučaju ako, na primer, kućni ljubimac zagrize i probije telefon, neće biti obavijen plamenom. Tu su onda testovi udara, baterija stoji sama na gvozdenoj podlozi, kada se na nju baci veliki teg od devet kila sa velike visine, pa ako se baterija uništi, a ne eksplodira, prošla je test i taj model baterije može da se ugrađuje u G6.

Sistem testiranja u osam tačaka, kojim se Samsung hvali da primenjuje od Note 7 incidenta, na sličan način radi i u LG-ju već neko duže vreme.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi