Roditelji, ovo je aplikacija za vas | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roditelji, ovo je aplikacija za vas

Google aplikacija Family Link za Android uređaje omogućava roditeljima bolju kontrolu nad telefonima nihove dece.

 Izvor: Promo/Google

Danas se na pametnom telefonu može uraditi skoro sve. To je generalno dobra stvar, ali može predstavljati veliki problem za roditelje koji žele da daju svojoj mladoj deci pristup tehnologiji ali i da prate šta im potomstvo radi.

Google ima novu aplikaciju za Android, po imenu Family Link, koja treba to da reši. Ona omogućava roditeljima da naprave Google nalog svojoj deci i da prate koje aplikacije mogu da koriste i koliko dugo to da traje.

Da bi to uradili, roditelji moraju da se pripreme i to tako što će detetu nabaviti nov Android uređaj sa Android 7.0 Nougat operativnim sistemom, potom na svom telefonu skinuti Family Link i napraviti nalog svom detetu i zatim ulogovati dete na njihov telefon sa napravljenim nalogom.

Kada je to urađeno, roditelji mogu zabranjivati ili odobravati aplikacije koje će dete koristiti. Ovo čini da rangiranje po godinama koje je Google uveo 2015. godine napravi pun krug, jer čini da roditelji lako mogu odrediti koje aplikacije deca mogu da koriste a koje ne.

Konačno! Ovo više nećemo gledati!

Roditelji mogu videti i koliko tačno minuta dete provodi na koju aplikaciju, da prima nedeljne izveštaje, i da podešava vremenska ograničenja korišćenja telefona. Ako želite da potpuno onemogućite detetu korišćenje telefona ,da bi učilo, ili zbog bilo kog drugog razloga, možete daljinski da mu zaključate uređaj. Google želi da istakne da je ova aplikacija namenjena deci ispod 13 godina, koja tehnički ne bi još trebala da imaju svoj Google nalog, i vredno je još jednom pomenuti da morate proces započeti na nekorišćenom telefonu da bi aplikacija radila. Ovo bi mogla biti korisna stvar za roditelje koji žele da prate kako im dete koristi telefon prenosi TNW.

Aplikacija je trenutno dostupna samo kao test, i roditelji mogu da je isprobaju kroz early access program.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook,Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi