Konačno! Ovo više nećemo gledati! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konačno! Ovo više nećemo gledati!

Google uklanja reCAPTCHA testove, menja ih nevidljivom automatskom proverom.

 Izvor: Promo/Google

Google je uklonio iritantne reCAPTCHA testove, i umesto njih lansirao novu verziju koja može da detektuje da li je neko ljudsko biće ili ne, bez ikakvih vidljivih akcija.

„Verujem u vojsku Srbije, ne u Google“

CAPTCHA testovi izazivaju korisnike da dokažu da su ljudi,uglavnom tako što im traže da identifikuju nizove slova, brojeva ili slika. Google reCAPTCHA servis je malo napredniji, i uglavnom traži od ljudi samo da označe deo gde piše I'm not a robot. Cilj je da se eliminiše lažni bot saobraćaj koji košta oglašivače milijarde svake godine.

Google-ova poslednja verzija nema nikakvo rešavanje zagonetki, puzle, i delove za označavanje. Video koji je Google izbacio, objašnjava da nova ažurirana reCAPTCHA radi u pozadini i automatski detektuje da li je neko čovek ili bot.

reCAPTCHA: Tough on Bots, Easy on Humans
Izvor: Google Webmasters

Google je to pomalo šturo objasnio sa jednom rečenicom: "Ono što pokreće ovaj napredak je kombinovan machine learning sa naprednom analizom rizika koji se prilagođava novim pretnjama."

Nova reCAPTCHA radi i na desktop računarima i na mobilnim uređajima. Ako ste označeni kao sumnjiv korisnik, moraćete proći klasične testove i provere prenosi BI.

Google rešio najdosadniju stvar na internetu!

Google je kupio reCAPTCHA sistem 2009. godine, ne samo da bi onemogućavao spamere i botove, nego i da reši druge probleme u poslovanju. Kada na primer, reCAPTCHA traži od vas da identifikujete tri mačke u setu od devet životinja, pomažete Google-ovim algoritmima mašinskog učenja da shvate kako mačka izgleda. Ista tehnologija pomaže Google-u da identifikuje teške reči kada digitalizuje knjige i da određuje adrese koje snime Street View automobili.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitteri Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi