Lažni torent sajt troluje pirate | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lažni torent sajt troluje pirate

Filmski distributer iz Kosta Rike na interesantan način pristupa pirateriji, tako što potencijalnim piratima, kroz lažni torent sajt, nudi besplatne bioskopske karte.

 Izvor: Promo/TNW

Kostarikanski filmski distributer Romaly je smislio vrlo interesantan, komplikovan i kreativan način da internet pirate pretvori u legalne mušterije.

"Ne skidajte torente" - ne pomaže...

Kompanija je napravila lažnu stranicu, klona popularnog torent portala Kickass Torrents u nadi da će privući ljude da pokušaju nelegalno da skinu filmove, kao i da ih sklone od pravih torent sajtova. LegalTorrents.net, poput svog originala sadrži slike i skrinšotove, IMDB rejting kao i linkove za skidanje torenata, ali to je sve fasada.

Kada pokušate da skinete neki od filmova, sajt vam pusti trejler filma zajedno sa kratkom porukom koja upozorava na negativne efekte piraterije. Većina pirata bi ovu poruku smatrala snishodljivom i produžila dalje, ali Romaly radi nešto ih tera da ostanu, nešto što drugi ne rade: pruža nešto zauzvrat.

legal torrents, piraterija, pirati, torenti, torrents, internet, lažni torenti Izvor: Promo/LegalTorrents

Da bi se iskupili za "prevaru", kompanija nudi e-mail adresu gde pirati mogu pokupiti dve bioskopske karte za film koji su hteli da preuzmu, potpuno besplatno.

"Napravili smo naš torent sajt u nadi da ćemo imati pristup svima onima koji pokušavaju ovaj tip nelegalne radnje te da stvorimo svest o tome kroz pozitivnu kampanju," Rekao je predstavnik kompanije Romaly za TorrentFreak.

Veoma je osvežavajuće videti kompaniju da zauzima tako miroljubiv stav ka piratima kada znamo šta sve velike kompanije rade da cenzurišu internet. Romaly je, doduše, propustio jednu stavku na svom sajtu, a to je da zaista deli te lažne torente.

Ukidaju pretragu torenata, filmova, igara…

Kako prenose iz TNW, ni jedan od torenata nema sidere, što znači da nijedan pirat neće skinuti lažni torent sa skrivenom porukom.

U svakom slučaju mora im se čestitati na drugačijem pristupu. Svako bi radije da dobije besplatne karte za bioskop, uz kratko predavanje, nego cenzuru pretraživača pod pritiskom Holivuda.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi