Apple veći od Pentagona: Kampus od pet milijardi $ | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple veći od Pentagona: Kampus od pet milijardi $

Apple će uskoro zvanično ovoriti svoj novi kampus, nazvan Apple Park, koji bi trebao da bude novi centar inovacija ovog giganta.

 Izvor: Promo/Apple

Nakon skoro tri godine izgradnje i utrošenih 5 milijardi dolara, Apple se sprema da otvori vrata svog ogromnog novog kompleksa u Kupertinu, Kaliforniji, za nešto više od mesec dana.

Apple Park će biti sedište za više od 12.000 zaposlenih unutar mnoštva povezanih zgrada, uključujući i masivnu glavnu zgradu koja podseća na svemirski brod i prostire se na više od 260 hiljada kvadratnih metara.

Apple's 'spaceship' campus Apple Park lands in April
Izvor: CNET

Jedna od upečatljivijih lokacija, pored prstenaste glavne zgrade, je i Steve Jobs Theater, memorijalna dvorana, 6 metara visok cilindar prečnika 50 metara sa hiljadu mesta za sedenje , koja će biti otvorena kasnije u toku godine.

Tu je takođe i centar za posetioce, u sklopu kojeg su Apple Store i kafić. Sve zgrade su povezane parkom od 700 hiljada kvadratnih metara koji broji više od 9.000 komada lokalnog drveća, i na krovovima ima dovoljno solarnih ploča da proizvedu 17 megavata električne energije.

Ovaj kampus, koji je dizajnirala firma Foster + Partners, će useljavati zaposlene u trajanju od šest meseci prenosi TNW.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi