Ukidaju pretragu torenata, filmova, igara… | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukidaju pretragu torenata, filmova, igara…

Google i Bing gotovo su potpuno onemogućili pretragu ilegalnog sadržaja u okviru svojih pretraživača, a očekuju se još rigoroznije mere!

  Izvor: Promo/VentureBeat

Način na koji ste dosad tražili piratske sadržaje, torente, ilegalne prenose zabavnih i sportskih sadržaja su izgleda - ugašeni! Pretraživači Google.com i Bing.com značajno su pooštrili kriterijume zabrane pretrage piratskih i drugih internet torent i ilegalnih sadržaja.

Najbolji torent sajtovi za 2017. godinu

Portal The Next Web preneo je vest, pozivajući se na britanski The Guardian, da Google i Microsoft u Velikoj Britaniji testiraju novi algoritam koji u pretragu unosi stroža pravila pretrage, koja će isključiti ili udaljiti rezultate za sajtove koji sadrže bilo kakav oblik piraterije na sebi. Piratski sajtovi neće biti potpuno izbrisani iz pretrage, postojaće i dalje, ali će umesto njih u rezultatima biti sajtovi koji nude legalne sadržaje iste tematike. Piratski i drugi linkovi biće, praktično „zakopani“ daleko i duboko, na što daljim stranicama s rezultatima.

Kako rade torenti (VIDEO)

Najbolji sajtovi za preuzimanje filmova

Vratio se omiljeni piratski onlajn bioskop

Kod koji će Google i Bing primeniti u skladu je sa novim zakonskim odredbama britanskih i evropskih regulatornih tela koja kontrolišu distribuciju i sprovođenje prava autora sadržaja koji se piratizuju. Prema rečima TorrentFreak portala, nije poznato kada će se ovaj kod pojaviti van Velike Britanije, ali je sigurno da će se sprovoditi do leta, nakon čega će se izvršiti procena rezultata i uspešnosti.

Preuzimanjem torenata možete završiti u zatvoru!

Ako se nova praksa pokaže uspešnom pretraga za torentima i ilegalnim piratskim sadržajima mogla bi postati traženje „igle u plastu sena“ - bukvalno - jer mnogi korisnici i dalje koriste Google i Bing za dolazak do sadržaja koje žele da igraju, gledaju ili slušaju, a neće da ih plate, i mali deo ide direktno na torent sajtove.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi