YouTube: Više nećete moći da preskočite reklame | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

YouTube: Više nećete moći da preskočite reklame

Moraćete da odgledate reklamu do kraja, ali to nije sve!

 Izvor: YouTube.

YouTube video mreža odlučila je da odbaci reklame u trajanju od 30 sekundi, jer je istraživanje pokazalo da peko 90 odsto ljudi preskače reklame čim im se za to ukaže prilika - nakon nekoliko sekundi nakon početka reklame.

Zbog toga će YouTube početkom 2018. godine izbaciti reklame u trajanju od 30 sekundi koje mogu da se preskoče i zameniti ih kratkim reklamama, koje neće moći da se prekinu.

Kako da "ubijete" YouTube reklame >>>

Evo saveta za uklanjanje reklama u aplikaciji

Reklame su primaran izvor kompanije Google, koja putem njih plaća kreatorima sadržaja za njihove preglede, što znači da reklame ne mogu da nestanu u potpunosti. Uvedene su reklame od šest sekundi, one ostaju, a pridružiće im se najverovatnije reklame od 15 ili 20 sekundi.

Reklamne agencije smatraju da je kratak format reklame efektniji, ali da bi duže reklame trebalo da mogu da se preskoče, jer na taj način su zadovoljni i korisnici i oni koji plaćaju reklamiranje - prvi ne moraju da ih pogledaju do kraja, a oglašivač ne troši novac na prikazivanje, ako mu reklama nije prikazana do kraja. Jedini problem je - Google i njegova zarada. Zato je ovaj scenario malo verovatan.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi