Cvet koji pravi struju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvet koji pravi struju

Smartflower je sklopivi solarni kolektor u obliku cveta koji prati kretanje sunca.

  Izvor: Promo/Smartflower

Smartflower nam stiže iz Austije i vrlo je interesantan uređaj. U pitanju je solarni kolektor u obliku cveta koji prati kretanje sunca. Po rečima proizvođača ima 40 odsto bolju iskorišćenost od običnih, krovnih kolektora.

Automobilska stakla dobila novu funkciju

Godišnje može da proizvede između 3.400 kWh i 6.200 kWh u zavisnosti od geografskog položaja, što je oko proseka potrošnje manjeg do srednjeg evropskog domaćinstva.

smartflower image
Izvor: Smartflower TM

Dolazi u tri verzije: standardna POP verzija, POP+ sa integrisanim baterijama i POP-e verzija sa dodacima za punjenje električnih automobila.

Interesantna mogućnost ovog aparata je da automatski sklapa solarne latice u toku noći ili nevremena sa jakim vetrom i osigurava ih od oštećenja. Latice se, takođe, same razvijaju kada izađe sunce ili prestane jak vetar. Smartflower je otporan na temperature od -20 do +50, kao i na mraz, grad, sneg i kišu.

Ugradnja mu je laka i brza i garancija na solarne ploče je 25 godina. Sve ovo zvuči divno, jedina caka je naravno cena, koja nije navedena na samom sajtu, ali do koje smo došli i iznosi između 16.000 dolara i 22.000 dolara u zavisnosti od modela.

Šta mislite o ovom proizvodu? Da li vam deluje interesantno? Preskupo?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA