Tastature iz naučne fantastike postaju realnost | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tastature iz naučne fantastike postaju realnost

Predstavljamo vam dve neobične i interesantne tastature, čija bi primena mogla da zaživi u budućnosti.

  Izvor: PROMO/TAP

Osnovni izgled i funkcionalnost tastature se nisu menjali od doba pisaćih mašina, što je više od veka. Ako želite da probate nešto novo, evo dva primera modernih tastatura koje će vam, posle perioda navikavanja pružiti interesantno iskustvo.

Čemu služe F tasteri na tastaturi (primeri)

Prvi model kojim ćemo se pozabaviti je Keyboardio Model 01, tastatura iz dva odvojiva i podesiva dela koja zajedno podsećaju na leptira, gde su svi tasteri tako postavljeni da nude mnogo udobnije korišćenje i rašireni su tako da imate bolju pokrivenost sa obe šake.

The Keyboardio Model 01: An heirloom-grade keyboard for serious typists
Izvor: Keyboardio

Osnova je napravljena od drveta, što kreatori kažu pruža osećaj koji je sličniji korišćenju muzičkog instrumenta nego ostalih plastičnih tastatura. Svaki taster, kojih je 64, ima poseban oblik i iza svakoga je LED osvetljenje koje možete programirati. Povezuje se sa USB priključkom i koštaće 330 dolara.

Mali uređaj koji upravlja svim drugim u kući

I to je klasičnija od dve, jer je druga po imenu The Tap, Bluetooth nosiva tastatura i izgleda jednostavno, kao komad plastike i tkanine sa rupama. Ali nije jednostavna, naprotiv, vrlo je kompleksna i zahteva vežbu da biste se izveštili u njenom korišćenju.

The Tap je zapravo sistem, koji se sastoji od The Tap App aplikacije i The Tap Strap, trake napravljene od plastike i tekstila koju stavljate na šaku i koja ima senzore koji prate pokrete vaših prstiju. Možete je povezati sa bilo kojim uređajem koji ima Bluetooth i podržava tastature sa HID standardom.

Aktivirate je sa tri lagana udara palcem na bilo koju ravnu podlogu, ona se tada upari sa vašim uređajem i možete da kuckate. Aplikacija vam služi kao trening alat preko koje ćete naučiti gde i kako da kucate na slepo.

Da li bi koristili ove tastature?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

This is Tap
Izvor: TAP

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi