Apple tužio Qualcomm, traži milijardu zelenih! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple tužio Qualcomm, traži milijardu zelenih!

Kompanija Apple tužila je proizvođača mobilnih čipova, jer „naplaćuje previsoke naknade za korišćenje patenata i intelektualne svojine s kojima nema veze“.

 Izvor: Apple.

Apple navodno plaća pet puta veću nadoknadu za tehnologije koje koristi, a koje su intelektualno ili patentno vlasništvo kompanije Qualcomm, pritom tvrdeći da Qualcomm nema više veze s tim patentima ili intelektualnom svojinom.

Tokom mnogo godina Qualcomm je na nefer način insistirao na naplati naknade za tehnologije sa kojim nemaju veze. Što više Apple inovira svojim tehnologijama, kakve su Touch ID, napredni ekrani i kamere, da navedemo samo neke, Qualcomm sakuplja sve više novca bez razloga, čineći da kompanija Apple ulaže manje novca u razvoj i istraživanje tih tehnologija. Qualcomm je izgradio svoje poslovanje na zastarelim, zaveštanim standardima, održavajući svoju dominaciju pomoću izuzetnom taktikom i visokim naknadama. Iako je samo jedna od desetina kompanija koje su dale doprinos razvoju osnovnih mobilnih standarda, Qualcomm insistira na naplati kompaniji Apple makar pet puta većim naknadama, nego što ih kompanija Apple ima sa drugim kompanijama“, navodi se u Apple saopštenju.

Najjači telefoni u 2016: Au, koliko iznenađenja!

Snapdragon 835: Svi detalji najmoćnijeg čipa

Apple je uvek verovao u inovaciju i plaćao fer naknade za sve patente koje koristimo. Duboko smo razočarani načinom na koji Qualcomm vodi i razvija svoj biznis sa kompanijom Apple i nakon godina neslaganja u vezi s tim šta je to fer naknada za korišćenje Qualcomm-ovih prava, nemamo šta drugo, nego da se obratimo sudu“, zaključeno je u Apple saopštenju.

Kao nadoknadu za sve što je Apple istrpeo tokom godina neslaganja sa kompanijom Qualcomm, sudskim putem Apple od Qualcomm-a traži čak milijardu dolara.

Apple se odlučio da tuži kompaniju Qualcomm nakon što je zbog sličnih stvari istu kompaniju tužila i FTC komisija. Qualcomm je odbio FTC navode kao neosnovane, dok Apple tužbu još uvek nije komentarisao.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi