Zbogom Yahoo! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbogom Yahoo!

Kompanija postaje Altaba, cepa se, a direktorka nakon medijske „izolacije“ - otišla!

 Izvor: Promo/Yahoo

Kakav kraj nekad jedne od najjačih kompanija! Ispostavilo se da je jedna od šest stvari koje ćemo zauvek ostaviti iza sebe u 2016. i zaista - Yahoo!

Nakon što je Microsoft nudio nekoliko desetina milijardi za Yahoo otkup, svojevremeno najjači internet pretraživač je načelno prodat Verizon grupi za jedva preko četiri milijarde dolara, a sad je i to dovedeno u pitanje. Yahoo je krajem 2016. objavio da je hakovano preko milijardu korisničkih naloga, koji su u nekom obliku bili vezani za tu kompaniju i zbog toga Verizon razmišlja da raskine ponudu o otkupu.

Vreme je da napustite Yahoo…

Yahoo hakovan, šta da radim?!

Zbog svega navedenog Marisa Majer, direktorka Yahoo kompanije, koja je na tu poziciju došla iz kompanije Google, „nestala“ je iz medija i nema je već nekoliko meseci. Sad je najavljeno njeno povlačenje iz borda direktora i konačni odlazak iz kompanije, a to je procurelo preko predstavnika Yahoo kompanije za medije, iako još uvek nije potvrđeno. Yahoo bord direktora je prepolovljen i odlaze menadžeri najvišeg nivoa.

Ako Verizon, ipak, kupi Yahoo njegovo ime će biti Altaba, Verizon će zadržati mejl biznis, odeljak sa oglasima i neke Yahoo sajtove, dok će sve ostalo verovatno biti ugašeno ili prodato dalje, jer Verizon, po izvorima koje citiraju strani IT mediji, nema nameru da oživljava slabo ili neprofitabilne delove kompanije.

Dakle, od Yahoo ekosistema koji poznajemo danas neće ostati mnogo…

Ako se Yahoo gasi, šta će biti sa:

- Mejlom: Za sada sve ostaje kako i jeste. Ukoliko Verizon kupi Yahoo mejl će nastaviti da živi u nekom drugom obliku, ali će se, pretpostavljamo razvijati primarno za SAD i Verizon korisnike, jer ne znamo koliko će se Verizon grupi isplatiti da razvija mejl za ceo svet. Ako do gašenja mejla za sve korisnike izvan Verizon mreže i dođe - o tome ćemo biti blagovremeno obavešteni, ali o tome sad niko ne govori, tako da su male šanse za taj scenario

- Flickr-om: Ovaj foto servis nastaviće da postoji, naravno, ali ćemo videti u kom obliku. Postoji mogućnost da će „free“ opcija biti smanjena ili dobiti neko drugo ograničenje, ali nema razloga da se Flickr ugasi niti je to neko najavio

- Sajtovi izvan Yahoo.com: Yahoo je već neko vreme u procesu „reorganizacije“ i neki sajtovi su već prestali sa radom. Pretpostavljamo da će oni koje ima smisla finansirati Yahoo tj. Verizon (ako kupi Yahoo) nastaviti da održava, dok će one koji imaju malo korisnika i nisu samoodrživi verovatno ugasiti. Ipak, o svim promenama ćemo blagovremeno biti obavešteni i ništa neće biti ugašeno „danas za sutra“.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi