Prvi telefon s Amazon Aleksa i Daydream podrškom | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi telefon s Amazon Aleksa i Daydream podrškom

Treći najveći svetski brend pametnih telefona ističe saradnje sa kompanijama Amazon i Google.

  Izvor: Promo/Huawei/MONDO portal

Možda vas je Amazon Alexa premijera iznenadila, ali s druge strane Huawei oduvek sjajno sarađuje s kompanijom Google, pa ne čudi što je prvi Daydream uređaj potpisala baš najveća kineska smartfon kompanija. Da podsetimo, za sada samo Google Pixel telefoni imaju punu podršku za Google Daydream sistem proširene i virtuelne realnosti.

Huawei danas blisko sarađuje sa nekim od najznačajnijih i najnaprednijih kompanija. Kompanija je tokom CES 2017 nastupa istakla s ponosom značajna partnerstva sa kompanijama Amazon i Google i predstavila ih kao vid saradnje koji će ubrzati razvoj novih, inovativnih tehnologija i iskustava.

Model Mate 9 će biti prvi telefon kompanije Huawei koji će imati aplikaciju prepoznavanja glasa, Amazon Alexa.

Stiv Rabuhin, potpredsednik kompanije Amazon Alexa, predstavio je Mate 9 sa aplikacijom Alexa: "Sa ovom aplikacijom na telefonu Huawei Mate 9, korisnici lako mogu da obavljaju svakodnevne obaveze u pokretu - koristeći svoj glas. U to spadaju kontrolisanje svog pametnog doma, proveravanje vesti, potraga za uslugama prevoza i slično”.

U Srbiji otvorena prva Huawei prodavnica u Evropi

Najskuplji telefon u Srbiji: Porsche Design (FOTO)

Huawei Mate 9 Pro i Huawei Porsche Design Mate 9 su prvi telefoni kompanije Huawei koji mogu da koriste uz uređaj Google Daydream koji korisnicima omogućava istraživanje sadržaja i iskustava virtuelne stvarnosti. Prema rečima Amita Singa, potpredsednika poslovnih operacija u timu Virtuelna i izmenjena stvarnost kompanije Google, osim pristupa virtuelnoj stvarnosti visokog kvaliteta na Huawei telefonima uz pomoć uređaja Daydream, kompanije GoogleHuawei će tokom 2017. godine sarađivati na ponudi visoko-kvalitetne izmenjene stvarnosti na Huawei uređajima kroz praćenje pokreta, učenje o okruženju i tehnologije dubine percepcije koji se razvijaju u okviru Projekta Tango.

Ova partnerstva, uz rastući ekosistem globalnih partnera kompanije Huawei, su strateške saradnje koje će vremenom stvoriti bogatiju, kvalitetniju integraciju i pomoći u oblikovanju sledeće ere korisničke tehnologije.

Predstavljamo najjači telefon u Srbiji (VIDEO)

"Naš trenutni fokus je na povezivanju inovacija i tehnologije, stvaranju elitnog ekosistema vizionara iz industrije i ponude proizvoda koji značajno unapređuju način na koji se ljudi međusobno povezuju", rekao je Ričard Ju, CEO Huawei Consumer Business Group. "Kad pogledamo u budućnost, vidimo da smo na pragu uzbudljive nove ere u kojoj probijamo barijere ne bi li unapredili svoju interakciju sa svetom. Stvaranje Inteligentnog telefona je sledeći korak razvoja mobilne tehnologije koji će uneti inteligenciju u svaki aspekt naših života i unaprediti način na koji doživljavamo svet oko sebe".

Više o viziji inteligentnog telefona sutrašnjice rekli smo vam na linku.

Pratite CES 2017 priče na MobIT oznaci za najnovije vesti iz Las Vegasa!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Huawei Mate 9 Porsche Design
Izvor: Huawei Mobile.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA