Facebook zbog Trampa apeluje da ostanemo povezani | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook zbog Trampa apeluje da ostanemo povezani

Sve više se priča o tome kako je Facebook "omogućio" Trampu predsedničku fotelju, a Cukerberg opet komentariše taj slučaj…

 Izvor: Justin Sullivan/Guliver/Getty Images

Osnivač Facebook kompanije i društvene mreže Mark Cukerberg, čija je društvena mreža bila meta polemike za vreme, a posebno nakon predsedničkih izbora u SAD, pozvao je svet da ostane "konektovan" aludirajući na pobedu Donalda Trampa.

"Globalizacija je donela i određene nejednakosti. Nekima je pomogla, a neke je ugrozila. Zbog toga je neophodno da ostanemo povezani", rekao je Cukerberg u Limi na samitu zemalja Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEK).

On je istakao da polovina stanovništva Zemlje nema pristup internetu, čime je lišeno ekonomskih potencijala, ali i napretka u nauci, obrazovanju i medicini. "Kada bi smo povezali (konektovali) četiri milijarde ljudi, koji nisu povezani na internet , hiljade miliona ljudi bi spasili siromaštva", rekao je Zakerberg, prenosi AP.

Cukerberg je, u svom govoru, kao jednu od slabosti interneta izdvojio brzo širenje lažnih priča na društvenim mrežama, i dodao da će njegova kompanija preduzeti mere, odnosno razviti nove "alatke" kojima bi se otkrile i klasifikovale lažne informacije i njihovo prijavljivanje.

Facebook, koji je zabeležio pad na berzi posle Trampove pobede, je bio na meti kritika da je doprineo Trampovom izboru plasirajući neistinite informacije na svojoj mreži.

Iako je Mark Cukerberg jasno i prilično oštro stavio do znanja svima da Facebook nema ništa s tim što je Tramp izabran za predsednika SAD, nazivajući takve tvrdnje suludim, sve više medija i stručnjaka upire prstom upravo u tu društvenu mrežu.

Izgleda da "saga" Tramp - Facebook - Predsednik SAD nastavlja da se razvija i videćemo šta će nam doneti sledeće (na povezanim vestima ćete pronaći dodatna "dešavanja" i priče o statusu Facebook mreže nakon Trampove pobede).

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na FacebookuTwitteru i Instagramu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi