OPREZ: Ovo je USB ubica! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OPREZ: Ovo je USB ubica!

Pogledajte zašto ne bi trebalo da ubacujete svaki USB u svoj računar…

  Izvor: Promo/USB Killer
Testing Homemade USB Killer
Izvor: Thomas Kim.

Za manje od 50 dolara možete preko interneta da kupite „PC USB ubicu“, poseban USB koji strujnim šokom može da uništi računar pritiskom na jedan taster - praktično jednim klikom.

Šta je „USB Kill“

Ova posebna vrsta USB naprave zamišljena je kao tester USB priključaka pre nego što se oni ugrade u računar i kao provera da li su USB ulazi zaštićeni od strujnog udara. Originalni „USB Kill“ koncept je zamišljen tako da ne može da uništi uređaj, a služi i kao čuvar podataka posebnim metodama zaštite i nikako nije za zabavu!

Na internetu pojavio, navodi The Next Web, video koji objašnjava kako svako, praktično bez ulaganja, od različitih stvari koje imamo kod kuće, može da napravi „PC USB ubicu“.

Naravno, ovo je video samo za one koji se bave ovakvim stvarima i nikako se ne savetuje ni kupovina ni pravljenje "USB Killer" uređaja zabave radi.

Problem većine USB utičnica tj. priključaka jeste taj što nemaju adekvatnu zaštitu od različitih vrsta strujnog udara, pa putem njih kompjuterski hardver može lako da se ošteti zauvek. Činjenica da su USB priključci računara, konzola, prenosivih uređaja (da, i telefoni mogu da se ubiju na sličan način) lako ranjivi, proizilazi iz nemoći USB magistrala da podnesu višak energije, koji otpuštaju dalje (preko matične ploče), uništavajući delove ploče ili uređaja na njoj.

Pogledajte u nastavku više o tome.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

USB Killer vs New MacBook Pro, Google Pixel & More! Instant Death!
Izvor: EverythingApplePro.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi