Srbiju ništa ne sprečava da bude moderna IT država | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uređaji

Srbiju ništa ne sprečava da bude moderna IT država

Izvor mondo.rs
Izvor mondo.rs

Izuzetno zanimljivo predavanje jednog od direktora Microsoft kompanije i još zanimljivije poruke o tome kako da popravimo imidž zemlje i stanje u Srbiji!

Izvor: Promo/Microsoft Srbija

U Beogradu je tokom oktobra održana 16. IT konferencija Sinergija, koja je kroz tri dana predavanja, radionica i panel diskusija opisala proces transformacije poslovanja digitalnim servisima i komunikacijom, prikazala nove Microsoft usluge, servise i ugostila mnoge zanimljive predavače iz celog sveta.

Poseban gost ovogodišnje Sinergije 16 bio je i Majkl Kogeler, generalni direktor Microsofta za CEE MCE (Multi Country Europe) region sa 15 zemalja centralne i jugoistočne Evrope.

Kogeler je na keynote prezentaciji sa učesnicima konferencije podelio viziju o tome kako Microsoft vidi svet za 10 godina, svoje viđenje oblasti u kojima već danas treba početi sa digitalnim transformacijama, kao i u kojoj meri je budućnost već prisutna kroz spregu digitalnog i fizičkog sveta.

Press Chat uživo na Facebook mreži

Beskrajno pričljiv i izuzetno šarmantan, Majkl je, takođe bio i na Press Chat druženju sa novinarima koji su pratili Sinergiju 16, koje je uživo prenošeno preko Facebook mreže na Microsoft Srbija stranici (pogledajte ceo video dole).

Tokom razgovora sa novinarima Kogeler je istakao da je „Uberizacija“ poslovanja i načina razmišljanja neminovna, što će se preslikati na sve aspekte poslovanja. Smanjenje izdataka poslovanja, zajedno sa tehnološkim napretkom, u smislu uposlenja tehnologije kako bi pomogla u bržem i svrsishodnijem poslovanju danas je neminovnost modernog biznisa. Majkl je posebno istakao da sve zavisi od pojedinca, da svako od nas „drži ključ“ uspeha i da je upravo danas momenat kad treba početi sa realizacijom ideje, projekta, poslovne zamisli, jer ako to ne uradimo mi - hoće neko umesto nas.

Sjajno druženje sa Michael Kögeler #Microsoft #CEE direktorom na #Sinergija16. #PressChat #Chat #IT

A photo posted by MONDO MobIT (@mondo_mobit) on

Poredeći Srbiju sa regionom i ostatkom sveta Majkl je istakao da ne vidi zašto Srbija ne bi bila uspešna, moderna (IT) zemlja i da je to nešto što zavisi od nas. Ako „zasučemo rukave“, odredimo ciljeve i krenemo ka njihovom ostvarenju niko neće moći da nas zaustavi. Ipak, u najvećem broju slučajeva motivacije počne da nedostaje, a ambicije se teško ostvaruju, ali to ne znači da bi trebalo raditi manje, naprotiv, samo radom može se do cilja.

"Znamo da Microsoft u Srbiji i Izraelu ima Razvojne centre u ovom delu sveta, a to nije slučajno. Postoje razlozi zbog kojih je to tako i to je snažna poruka za sve koji žele da ulažu u sebe i svoje obrazovanje. Samo tako možete izgraditi modernu i snažnu sliku o sebi i vašoj državi. Ništa vas ne sprečava da radite, da stvarate, sve vam je dostupno. Pitanje je samo da li država razume potrebu edukacije, ulaganja u razvoj i obrazovanje i koliko želi to da podstiče i kasnije, kad znanje i talenat treba primeniti. Ostalo je već tu", rekao je Majkl Kogeler.

Pogledajte o čemu je još Majkl pričao na druženju sa novinarima i kojih se sve tema dotakao.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi