Google Pixel POTOPIO sve Android konkurente (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google Pixel POTOPIO sve Android konkurente (FOTO)

Nexus linija je mrtva, živeli Pixel telefoni - najbolja kamera ikad, novi Android, Google asistent, neograničen Cloud i visoka cena!

  Izvor: Promo/Google/MONDO portal

Konačno, došlo je do smene na Android vrhu, i to u samoj Google kompaniji: Nexus je napravio mesto novoj liniji posebnih Android telefona.

Upoznajte Google Pixel! Ovi telefoni su #madebygoogle!

Ali, pre toga... Spremite se za telefon koji je, prema rečima Google kompanije, najbolji u svemu, koji nije opterećen brojkama i koji nećete želeti da zamenite (jer će i dobijati Android ažuriranja na potpuno novi način)!

Google Pixel i Google Pixel XL
Izvor: Google.

Sandar Pikaj, direktor Google ogranka, otvorio je Google premijeru novih uređaja u nekadašnjoj fabrici čokolade, koja je pretvorena u moderan kongresni centar, govoreći kako je veštačka inteligencija, koja će pomoći korisniku u svakodnevnom životu, budućnost mobilnosti i tehnologije.

U tom smislu Google je otkrio da je napradak u veštačkoj inteligenciji, sa 89.6 odsto tačnosti porastao na skoro 94 odsto, a da Google ekosistem asistenta sad već razume 70 milijardi različitih fraza, situacija, reči, radnji, zahteva i drugih obilika komunikacije, pretraživanja i prevođenja. Svoja dostignuća na polju veštačke inteligencije Google prikazuje na aplikacijama Allo i Duo, koje su nedavno dostupne za Android korisnike.

Pogledajte SVE o Pixel telefonima u galeriji:

Google Pixel i Google Pixel XL #MadeByGoogle

Pixel telefoni su potpuno izrađeni iznova, unutra i spolja, da bi, poput iOS i iPhone uređaja radili u savršenoj harmoniji i bez prekidanja. Google je kontrolisao kompletan proces - od nastanka kućišta i hardvera, do podešavanja Androida, ubacivanja aplikacija i svega što bi moglo da bude važno za korisnika.

Pixel telefoni oslanjaju se na sjajno Android inskustvo, bolji menadžment fotografija, Google Cloud, napredne kamera opcije i virtuelnu realnost. Telefoni su izrađeni od stakla, metala i nemaju izbočinu na poleđini, kad se priča o kameri...

Što se hardvera tiče, u pitanju su telefoni od 5 i 5.5 inča, sa Super AMOLED ekranima, rezolucije Full HD (441 ppi) za Google Pixel i QHD (534 ppi) za Google Pixel XL. Manji Pixel ima bateriju od 2.770 mAh, dok veći ima bateriju kapaciteta 3.450 mAh. Oba telefona imaju Qualcomm Snapdragon 821, Android 7.1 Nougat, dakle novu Android verziju sa unapređenim i pametnijim asistentom (znamo ovo odranije Siri ili Cortana), kao i sa značajno poboljšanom kamerom.

Kad smo kod kamere, recimo da je DxOMark ove telefone ocenio sa 89, što je najveća ocena IKAD dodeljena nekom telefonu. Prema Google tvrdnjama ovo je NAJBOLJI KAMERA-TELEFON IKAD NAPRAVLJEN! Ali, čuli smo to i ranije, zar ne?! - videćemo...

Google je otkrio da su specifikacije kamere 12 MPx, 1.55 µm veličina piksela, f/2.0 apertura, kao i OIS tj. optička stabilizacija kadra.

  Izvor: Promo/MONDO Portal

Telefoni imaju 4 GB RAM-a, kao i 32 ili 128 GB memorije za korisnika, bez microSD kartice, ali sa neograničenim Google Cloud prostorom za fotke i video koje Pixel uslika i snimi. Napravio ih je HTC, ali se nije potpisao. Umesto toga potpisan je Google, sa novim "G" slovom na poleđini. Prema rečima kompanije, ovo je idealan Android, koji smo čekali.

Telefoni će uskoro biti dostupni na nekoliko svetskih tržišta, među kojima nije Srbija, a početna cena telefona je vrlo visoka - 650 dolara, i to za Pixel od 32 GB memorije. Cene za 128 GB model, kao ni za Pixel XL 32 i 128 GB nisu najavljene.

Biće JAKO ZANIMLJIVO videti reakcije svih proizvođača sa kojima Google sarađuje nakon što su predstavljeni ovi Pixel uređaji ;)

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Google Pixel i Google Pixel XL
Izvor: Google.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA