Ovo je najbolji napredni smartfon 2016! (VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je najbolji napredni smartfon 2016! (VIDEO)

EISA je u kategoriji „Mobilni uređaji“ nagradu „European Advanced Smartphone 2016-2017“ dodelila HTC 10.

  Izvor: Promo/HTC Srbija

Na svečanoj dodeli nagrada Evropskog udruženja za sliku i zvuk (EISA), održanoj 2. septembra u okviru IFA sajma u Berlinu, pametni telefon HTC 10 osvojio je, u kategoriji „Mobilni uređaji“, nagradu za „najnapredniji pametni telefon“ (European Advanced Smartphone 2016-2017).

HTC 10 iz prve ruke: Sve što treba znati!

EISA je svoj izbor obrazložila ovako: "HTC 10 je uređaj vrhunskog kvaliteta izrade i inovativnog dizajna. Zakošene ivice uređaja dodatno ističu tanak i elegantan izgled prednje strane, izrađene u potpunosti od stakla koje se savršeno spaja s metalnim kućištem".

Osim vrhunskim dizajnom, HTC 10 se može pohvaliti najnovijim Qualcomm Snapdragon 820 procesorom podržanim sa četiri gigabajta RAM memorije, 5,2-inčnim QHD ekranom, baterijom od 3.000 mAh i Quick Charge 3.0 punjačem koji HTC 10 napuni do 50 odsto za 30 minuta. HTC 10 ima selfi kameru sa „ekranskim“ blicem kao i glavnu UltraPixel kameru od 12 megapiksela sa optičkom stabilizacijom i laserskim autofokusom. Sjajne performanse kamere potvrdio je i nezavisni DxOMark test na kojem je HTC 10 za svoju kameru osvojio 88 bodova, što je jedan od najboljih rezultata ikad dobijenih za kameru pametnog telefona.

HTC 10 protiv najvećeg konkurenta...

Android operativni sistem i HTC Sense korisničko okruženje, u velikoj meri očišćeni od dvostrukih aplikacija i suvišnog softvera, samo su deo specifikacija koje čine HTC 10 najboljim flagship pametnim telefonom ove godine.

U zvuk nikad nismo sumnjali, ali je HTC uspeo i ovde da nas iznenadi - ubačena su dva pojačala, ubačena je podrška za reprodukciju i snimanje 24-bitnog stereo zvuka, ubačena je i podrška za mnoge druge muzičke i audio standarde od kojih nam se „vrti u glavi“, a poznati su jedino audiofilima, pa ćemo ih sad preskočiti (pogledajte neke u specifikacijama). U poređenju sa najvećim konkurentom, Samsung Galaxy S7, HTC 10 ima 50 odsto manje distorzije, kao i do osam puta manje šuma. HTC prvi put uz telefon svakom korisniku poklanja i Hi-Res sluške, u beloj ili crnoj boji, u zavisnosti od izabranog modela, koje omogućavaju pun „spektar“ zvuka koji je HTC 10 u stanju da isporuči korisnicima.

"Kad se tome doda 24-bitski audio DAC s Hi-Res sertifikatom za zvuk najvišeg kvaliteta i metalno kućište sa zaobljenim ivicama i dve teksture završne obrade, jasno je zašto je HTC 10 najpametniji među pametnim telefonima“, zaključili su u Evropskom udruženju za sliku i zvuk (EISA) koje čini 50 specijalizovanih magazina iz 23 evropske zemlje.

HTC 10 pametni telefon se nalazi u ponudi operatora i u slobodnoj prodaji po ceni od 810 evra za model od 32 GB. U ponudi u Srbiji je i model sa 64 GB memorije.

Ovo je #HTC10 uživo - premijera u #Srbija! #HTC #PowerOf10

A video posted by MONDO MobIT (@mondo_mobit) on

HTC 10 specifikacije:

- Super LCD5 ekran, 5.2 inča (13.2 centimetra), 2.560 x 1.440 piksela, 564 ppi
- Najbrži odziv ekrana na dodir na tržištu od 120 milisekundi, do 30 odsto više boje
- Zaštita od grebanja Gorilla Glass 4 sa safirnim staklom preko kamere
- Android Marshmallow 6.0.1 bez dupliranih aplikacija i ikonica
- Čipset Snapdragon 820: Dual-core 2.15 GHz Kryo + Dual-core 1.6 GHz Kryo, Adreno 530
- 4 GB RAM, 32 gia interne memorije + do 2 terabajta microSD
- 12 MP primarna kamera, f/1.8, veličina piksela 1.55 mikrona, LED blic dvotonski, BSI senzor prima i do 136 odsto više svetla od One M9, OIS, laserski autofokus brzine 0.6 sekundi, RAW
- Prednja UltraSelfie OIS kamera 5 MP, f1.8, piksela od 1.34 mikrona, (ultra)širokougaona (86 stepeni), sa ekranskim osvetljenjem pri fotkanju selfija, autofokus, BSI senzor
- HDR snimci, stereo 24-bitni zvuk, usporen snimak, 4K snimanje
- Wi-Fi, Bluetooth, LTE, 3.5 mm audio, USB Type-C, NFC
- Skener otiska prsta za 0.2 sekunde u HOME tasteru
- Ekranski i/ili kapacitivni Android tasteri
- BoomSound Hi-Fi Edition: Dva zvučnika sa dva pojačala, 192 KHz, 24-bitni zvuk visoke rezolucije DSP u svim situacijama (reprodukcija, snimanje), 24-bitni Hi-Res DAC, FLAC
- Stereo FM radio, BoomSound zvučnici (spreda i sa donje strane)
- Otporan na prskanje po IDX3 standardu (sneg, kiša, korišćenje na visokoj vlažnosti)
- Telo izrađeno iz jednog dela sa dve vrste metala
- U prodajnom paketu Hi-Res sluške i Qualcomm Quickcharge 3.0 punjač sa USB Type-C
- Brzo punjenje baterije bez grejanja telefona i sa zaštitom od strujnog udara
- Baterija do dva dana, 3.000 mAh, brzo punjenje 3.0 (50 odsto za 30 minuta).

Pratite IFA sajam redovno preko MobIT strana, uz oznake #MobIT_IFA2016 i #IFA2016 i budite prvi koji će saznati baš sve o novim telefonima, kućnoj elektronici i aparatima! Budite uz nas, neće biti dosadno, sigurni smo!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

HTC 10, #PowerOf10.
Izvor: HTC.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA