Robot raznosi pice | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Robot raznosi pice

Britanska kompanija za dostavu hrane "DŽast it" započeće testiranje robota kompanije "Staršip Tehnolodžis" ovog meseca za dostavljanje pice.

  Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Robot će se koristiti za dostavu hrane, za narudžbine klijenata udaljenih nekoliko kilometara od restorana učesnika testiranja u Velikoj Britaniji.

Kompanija "Staršip Tehnolodžis" kako bi "premostila poslednju milju" između prodavca i kupca, po ceni od oko jedne funte po isporuci, testiraće robota sa šest točkova, koji izgleda kao "miks" usisivača i kutije za led. Robot se kreće gotovo nečujno, "žustrog koraka" brzinom od oko 6,5 kilometara na sat, bira svoj put, izbegavajući prepreke i ljude i ne predstavlja nikakvu opasnost po okolinu, objavljeno je na zvaničnoj strani kompanije "Staršip tehnolodžis".

Robotizovani dostavljač hrane nije potpuno autonoman, čovek-operater prati njegovo kretanje i spreman je da mu pomogne pomoću daljinskog upravljača, dok je prostor u kome robot prevozi narudžbine zaključan dok putuje, a na destinaciji kupac ga otključava koristeći mobilni telefon.

Staršip tehnolodžis" od marta testira robote za dostavu hrane blizu svog sedišta u Griniču, a sada je spremna da raširi testiranja, a kompanije za dostavu hrane "Džast it", "Pronto.co.uk", kao i nemačke "Hermes" i "Metro" najavile su da će uskoro početi da koriste "Staršip" robote za dostavu, za isporuke razdaljina od skoro pet kilometara.

Iako je poslovno sedište kompanije koja pravi "botove dostavljače" u Londonu, inženjerski tim nalazi se u Estoniji, zemlji u kojoj je osnovana platforma za komunikaciju "Skype", što nije slučajno, budući da je osnivač "Skype" platforme Ahti Heinla i generalni direktor "Staršip tehnolodžisa".

Iz "Staršip tehnolodžisa" poručuju da kažemo "zdravo" novom ličnom kuriru, koji će, smatraju, u budućnosti biti velika konkurencija dronovima-dostavljačima.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA