Tinejdžeri: Najaktivnija, najvažnija mobilna grupa | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tinejdžeri: Najaktivnija, najvažnija mobilna grupa

Mobilni operatori najviše pažnje posvećivaće tinejdžerima, kao grupi koja aktivno stvara i troši sadržaje, i kao najvažnijoj mobilnoj grupi.

 Izvor: Guliver/Getty Images/Thinkstock

mladi vv.jpg Izvor: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Mobilne, širokopojasne internet icloudtehnologije se ubrzano razvijaju i predstavljaju stubove digitalne transformacije koja se trenutno dešava u svim industrijama, kao i u oblasti javnih servisa i pametnih gradova.

Kako najnovijeEricsson Mobility Reportistraživanje pokazuje, broj povezanih IoT uređaja će nadmašiti broj mobilnih telefona već do 2018. godine. Osim toga, od ukupno 28 milijardi povezanih uređaja, koliko će ih biti do 2021. godine, oko 16 milijardi biće IoT uređaji.

Upravo u ovom kontekstu Let’s turn ideas into realities Roadshow događaj kompanije Ericsson ima za cilj da predstavi koji su to poslovni i tehnološki pokretači koji usmeravaju transformaciju poslovanja pružalaca usluga, kao i poslovanje industrija.

Fokus je na digitalizaciji, Internetu stvari, cloud tehnologiji, kao i evoluciji mreža ka 5G tehnologiji i virtualizaciji.

Istraživanje je otkrilo i da se dogodila drastična promena u navikama u pogledu praćenja video sadržaja kod tinejdžera: mobilni data saobraćaj za gledanje videa na pametnim telefonima povećao se za 127 odsto za samo 15 meseci (u periodu 2014. do 2015). U periodu od četiri godine, od 2011. do 2015. godine, vreme koje tinejdžeri provedu u gledanju televizije i video sadržaja na TV ekranima se smanjilo za 50 odsto, dok se vreme provedeno u gledanju TV i video sadržaja na pametnim telefonima povećalo za 85 odsto. Ovo, kao i činjenica da naredna generacija korisnika mobilnih telefona su najveći potrošači podataka za video striming na pametnim telefonima (kako putem Wi-Fi, tako i mobilnog interneta), čini ih najznačajnijom grupom koju mobilni operatori treba da prate.

Ericsson Mobility Reportotkriva da će se broj korisnika pametnih telefona povećati i očekuje se da će prevazići broj korisnika osnovnih telefona u trećem kvartalu ove godine. Do 2021. godine, broj korisnika pametnih telefona će se skoro duplirati sa 3,4 milijarde na 6,3 milijardi. Trenutno postoji pet milijardi jedinstvenih korisnika mobilnih telefona, što potvrđuje fantastičan rast mobilne tehnologije u relativno kratkom vremenskom periodu.

KompletanEricsson Mobility Reportizveštaj možete preuzeti na strani.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi