Street View stiže u Crnu Goru! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Street View stiže u Crnu Goru!

Google počinje vožnju po putevima Crne Gore za potrebe Street View servisa.

 Izvor: MONDO portal.

Kompanija Google je i zvanično najavila da će unaprediti kvalitet Google Mapa u Crnoj Gori i otpočeti sa prikupljanjem fotografija za Street View servis.

Od 23. juna, Google automobili su početi sa vožnjama i snimanjem panoramskih fotografija u svih 360 stepeni, u Podgorici i drugim mestima, kao što su istorijska mesta i turistički atraktivne lokacije na primorju.

Street View je popularan servis na Google Mapama koji je prvi put predstavljen u maju 2007. i dostupan je u 76 zemalja. Omogućava korisnicima da virtuelno istraže lokalitete i prošetaju njima zahvaljujući panoramskim fotografijama napravljenim na nivou ulica. Takođe, Street View je dostupan na Google Earth, kao i na Google Mapama za mobilne.

Pogledajte automobile koji će snimati Crnu Goru:

"Planiramo da počnemo sa vožnjama po Podgorici, a nedugo zatim i sa snimanjem drugih gradova i mesta, sa posebnim fokusom na južni deo Crne Gore i primorske lokalitete od Herceg Novog preko Kotora, Dobrote, Budve, Sutomora, Bara i Ulcinja. Planiramo da pokrijemo što veći deo putne mreže u narednih nekoliko meseci. Plan vožnji uveliko zavisi od faktora čija kontrola nije u našoj moći (vremenski uslovi, zatvaranje saobraćajnica i slično). Zbog tog ćemo stalno ažurirati najave o kretanju naših automobilana internet stranicigde se nalazi i više informacija o Street View servisu. Fotografije koje prikupimo su obrađene i pažljivo spojene, a tehnološki proces kojim se to postiže može da traje i nekoliko meseci. Korisnicima će ove fotografije biti dostupne kada se proces spajanja fotografija kompletira, u sklopu Stret View usluge na Google Mapama", rekli su u Google kompaniji.

Google posvećuje pažnju zaštiti privatnosti dok u isto vreme omogućava korisnicima da imaju koristi od ove usluge. Kao i sa svim fotografijama Street View servisa, Google će primeniti tehnologiju za zamućivanje lica ljudi i registracionih oznaka vozila kako bi zaštitio privatnost. Takođe, svaki korisnik može prijaviti fotografiju koju smatra neprimerenom klikom na ikonicu „prijavite problem“ u donjem levom uglu fotografije, što će otvoriti formular kojim se precizira za koji deo slike se zahteva dodatno zamućenje.

Na lokacijama u Crnoj Gori gde će Street View biti dostupan, usluga se može pokrenuti zumiranjem prikaza Google Maps na najkrupniji prikaz ili povlačenjem narandžaste ikonice „Pegman“ sa leve strane mape na ulicu označenu plavom bojom.

crna gora.jpg Izvor: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Usluga omogućava korisniku da pogleda objekat, npr. restoran, pre nego što napravi rezervaciju, da napravi plan putovanja, organizuje mesto sastanka, a ujedno i pomaže oko domaćih zadataka iz geografije i još mnogo toga. Korisnici koji su u potrazi za novim mestom stanovanja mogu korišćenjem usluge Street View da uštede vreme, jer mogu pregledati nekretninu, njenu okolinu i videti kako da dođu do te lokacije.

Usluga Street View takođe je korisna kompanijama. Besplatnom integracijom Google Mapa sa internet stranicom kompanije, omogućuje se promocija različitih usluga i objekata - npr. hotela ili lokalne knjižare ili restorana.

Za više informacija o Street View servisu i kako se može koristiti bilo u rekreativne bilo poslovne svrhe,posetite sajt.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi