Huawei i Telekom: Modernija fiksna telefonija | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Huawei i Telekom: Modernija fiksna telefonija

Video 4K rezolucije putem fiksne telefonije biće moguć nakon modernizacije fiksne mreže, o čemu su sporazum potpisali Telekom Srbija i Huawei.

 Izvor: Promo/Huawei Srbija

Predsednik Kine Si Đinpung i predsednik Srbije Tomislav Nikolić prisustvovali potpisivanju ugovora između kompanija Huawei i Telekom Srbija.

Tokom državne posete Srbiji, predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping i predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić prisustvovali su svečanoj ceremoniji potpisivanja niza sporazuma o saradnji. Šefovi dveju država svedočili su potpisivanju ugovora o modernizaciji fiksnih mreža koji su potpisali potpredsednik kompanije Huawei Lu Jong i generalni direktor srpske telekomunikacione kompanije Predrag Ćulibrk.

 Telekom Srbija je poznat brend i najveći operator usluga fiksnih mreža. Prema podacima iz 2014. godine učešće korisnika fiksne mreže je 70 odsto, postojeća PSTN platforma spremna je za unapređenje iz razloga što iziskuje visoke troškove održavanja, visok operativni rizik, ograničen poslovni razvoj i rast IPTV korisnika. Kako bi povećao konkurentnost i brzinu protoka informacija za krajnje korisnike, Huawei je predložio poslovni i mrežni konsultantski model koji podrazumeva postojanje projektnog tima, terensko istraživanje i crossover dizajn, a nakon više od godinu dana pripreme jasni su planovi primene i upošljavanja kapaciteta u naredne tri godine.

Posetili smo Huawei u Kini, pogledajte!

U novembru 2015.godine premijer Srbije Aleksandar Vučić je tokom svoje zvanične posete razgovarao sa predstavnicima kompanije Huawei o pružanju podrške ovom delu regiona kako bi kroz stratešku saradnju u oblasti električnih priključaka postali najkonkurentniji operator u regionu. U decembru, dve strane su potpisale Experiment Bureau sporazum i otpočeli isporuke malog obima. U martu 2016, potpisano je pismo o namerama što je dovelo do značajne ekonomske i trgovinske saradnje i istorijske posete Srbiji predsednika Kine.

Uspešna realizacija projekta dovešće do unapređenja fiksnih mreža u Srbiji, nakon čega će svaka porodica imati mogućnost da uživa u 4K video uslugama. Osim toga dovešće do promena u oblasti transporta, električne energije, obrazovanja, finansija i drugih industrija čiji će razvoj podstaći ekonomski razvoj Srbije i pomoći da Srbija postane IKT centar regiona.

Kancelarija kompanije Huawei u Srbiji, osnovana 2005. godine, nakon godina razvoja postala je glavni lokalni operator i zadobila poverenje Vlade, biznis korisnika i korisnika usluga IKT kompanija. Huawei danas zapošljava više od 200 ljudi od čega je 80 odsto lokalno stanovništvo.

Sve o današnjim aktivnostima kineskog predsednika i srpskih zvaničnika čitajte OVDE.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi