Pola sata surfovanja otkriva vaš identitet | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pola sata surfovanja otkriva vaš identitet

Da li ste znali da za samo pola pretraživanja interneta možete otkriti dosta toga o sebi?

 Izvor: Promo/Societe Generale Banka Srbija

Malezijski istraživači u Kuala Lumpuru pratili su šta određeni studenti volonteri rade na internetu - trajanje sesije, broj posećenih sajtova kao i broj ukupnih zahteva.

Od volontera je zahtevano da urade i test ličnosti. Rezultati su otkrili povezanost između onoga što rade na internetu sa njihovom ličnošću.

„Naše istraživanje pokazuje da osobine ljudi možemo zaključiti na osnovu njihove aktivnosti na internetu. Ovo se razlikuje od dostadašnjih istraživanja koja su se odnosila samo na korišćenje društvenih mreža kao što su Facebook i Twitter.“

Naredni zadatak ovog tima bio je da pokuša da dođe do ostalih obrazaca putem crta ličnosti, kako bi mapirao „potpis“ ličnosti pojedinca. Kako kažu, ovo istraživanje će pomoći kompanijama da prilagode svoje usluge korisnicima, piše TechRadar.

„Podaci se mogu iskoristiti za razvijanje inteligentnog internet servisa koji može da predvidi korisničko iskustvo. Takođe, može biti iskorišćeno za poboljšavanje bezbednosti na internetu, online identifikacije i provere identiteta.“

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi